3 Mart"ta öldürülen kızı Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili sürpriz açıklamalar yapacağını söyleyen Süreyya Karabulut, dün Garipoğlu Holding"in önünde bir eylem yaptı. “Kendimi ifade edemiyorum” diyen Karabulut, kırmızı boyalı testereyi boğazına dayadı. Psikologlar, büyük acı yaşayan babanın ciddi bir destek alması yönünde birleşiyor.

MÜNEVVER Karabulut"un katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu"nun ailesine ait Avcılar"da bulunan Garipoğlu Holding"in önünde eylem yapan Süreyya Karabulut, elinde tuttuğu sarı zarfı havaya kaldırarak, “Arkadaşları bu benim son şansım” dedi. Süreyya Karabulut elindeki sarı zarfı açarak içinden çıkardığı bildiriyi yeğenine okuttu. Karabulut, bildiride “Ruh sağlığım bozuldu. Psikolojik destek almaktayım. Kendimi yeterince ifade edememenin sıkıntısını yaşıyorum. Şüphelinin hala bulunamadı ve Garipoğlu ailesi sessiz kalıyor. Ben yandım başkaları yanmasın” dedi.

"Para MS derneğine gidecekti"

Süreyya Karabulut, daha önce Hayyam Garipoğlu"ndan alacağını açıkladığı 3 milyon Euro"nun zanlı Cem Garipoğlu teslim olduktan sonra, hesabına yatacağını belirtti: “Ancak para 25"inde yakmadı. Cem teslim edilmedikten sonra bu parayı kabul etmedim. Parayı MS derneğine bağışlayacaktım.”

"Zamanla açıklayacağım"

Karabulut devam etti: “Bu cinayetin arka bahçesini söylüyorum. Ben arka bahçeden içeri girdim. Ve diyorum ki, Garipoğlu ailesi etrafı paçavraya dönmüştür. Ben hepsini biliyorum. Bunları öldürülmezsem Uğur Dündar beni kabul ederse açıklayacağım.”

Baba, eski baba değil

Psikolog Dr. Vicdan Yücel

“Düşünce karmaşası, bir belirti. Rahatsızlıklardan biridir. Tabii ki görüyoruz baba, eski baba değil. Esas olan çocuğununa duyduğu acı ve kaygı. Bugünkü görüntü çok sağlıklı bir insanın görüntüsü değil. Çok sürpriz diye çağırıp kırmızıya bulanmış bir testereyi ortaya çıkarmak anlamlı ama mantık olarak "aferin ne kadar iyi yaptın" denecek bir şey mi bilmiyorum. Sonuçta baba çok acılı.”

Destek alması şart

Uzman Psikolog Alanur Özalp

“Süreyya Karabulut, işini gücünü bırakıp her şeyiyle bu olayla ilgilendiği için siniri de psikolojisi de bozuldu. Babanın kafası çok karışık. Bu halde kesinlikle psikolojik destek alması lazım. Baba agresif bir insan. Bu süreçte istemediği şeyleri söyleyip üzülmemesi için psikolojik destek alması şart.”

Normal davranamaz

Psikolog Ufuk Maviengin

“Evladını kaybetmiş bir insanın normal davranması bekleyemeyiz. Ruhsal durumununda yerinde olmadığını görüyoruz. Sonuçta kızı feci bir şekilde katledildi. Ancak bu durumun Münevver"in ölümünden sonra ortaya çıkmış bir durum olmadığını düşünüyorum. Bu olay Süreyya Karabulut"ta yılların birikimi gibi gözüküyor. Kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum.” / DHA