Şehit asker Topal'ın 3 erkek çocuğu, tabut başında babalarının fotoğrafını tuttu, “Beni de götür baba' diye feryat eden en büyük oğluna sakinleştirici iğne yapıldı.

Cenazesi Devlet Hastanesi morgundan alınan Mehmet Topal için 2 yıldan bu yana görev yaptığı Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Recep Orhan Bakırcı, Jandarma Alay Komutanı Vedat Çolak ve yakınlarının katıldığı basına kapalı tören ardından 3 erkek çocuk babası olan Topal'ın cenazesi askeri araçla Andırın İlçesi"ne gönderildi. Topal'ın cenazesi Yeni Mahalle'deki babasının evine getirildi.

Burada anne Zeynep Topal, baba Ramazan Topal, eşi Hatice Topal ile çocukları 11 yaşındaki Alihan, 7 yaşındaki Tunahan ile 4 yaşındaki Fatihhan gözyaşlarına boğuldu. Anne Zeynep, eşi Hatice Topal ile büyük oğlu Alihan, Türk Bayrağı'na sarılı tabuta kapanarak fenalık geçirdi. Sinir krizi geçiren Alihan, “Bizi bırakma baba, beni de götür baba” diye feryat edip gözyaşı döktü. Amcaları ve diğer yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan Alihan'a evde bekletilen sağlık ekipleri tarafından sakinleştirici iğne yapıldı.

Bir süre burada bekletilen cenaze Merkez Camii"ne götürüldü. 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay İrfan Karan, İlçe Kaymakamı Kürşat Özdemir, İlçe Belediye Başkanı AKP"li Baki Tezcan, askeri erkan ile yaklaşık 3 bin kişinin doldurduğu camiye gelen baba Ramazan, anne Zeynep, eşi Hatice ile 3 çocuğu tabutun başında bekledi. 3 kardeş ayrıca babalarının fotoğrafını aynı anda tabutunun başında tuttu. Burada kılınan namaz ardından Uzman Çavuş"un cenazesi, götürüldüğü Andırın Mezarlığı"nda toprağa verildi.

Serinyol Beldesi'ndeki patlamada yaralanan askerler Osman Yasin Aslan, Yunus Öztürk, Şaban Tekin, Mithat Garip, Burak Uslu, Alper Güzel, Yusuf Duran ve Özgür Arapoğlu"nun tedavilerinin ise sürdüğü belirtildi. Kazanın oluş şekline ilişkin olarak ise henüz bir açıklama yapılmadı.

HÜRRİYET