Çocuklarının öldürüldüğü odaları tek tek dolaşan Aslan, özürlü çocuğu Sinan'a ait koltuk değneklerini alarak, yeniden aynı acıları yaşadığını ve bir daha bu eve girmeyeceğini söyledi. 

Devlete güvendiklerini belirten Baba Aslan, bu işin tek kişi tarafından yapılmasının mümkün olmadığını, bunun arkasındakilerin de ortaya çıkarılmasını istediklerini söyledi. Baba Burhan Aslan, katil zanlısı Recep Cingöz'ü çok iyi tanıdığını ve gerek olay gecesi, gerekse taziyeye sürekli gelip gittiğini ifade etti.

Eşi Saide, çocukları Sinan, Pınar, Fatma ve Mevlüt'ü kaybeden Burhan Aslan, katilin yakalanmasının acısını biraz olsun hafiflettiğini, eşinin ve çocuklarının mezarına gidip gelirken daha rahat olacağını söyledi. Katilin sürekli evlerine gelip- gittiğini, yemek yiyip çay içtiğini ve çoğu zaman da evlerinde yatıya kaldığını anlatan Baba Aslan, "Onu Allah'a havale ediyorum. Devlete güvendik ve devletimiz olayı çözdü. Biz onlarla bir aileydik. Bu olayı tek kişi yapmamıştır. Ailece yapmışlardır. Olayın duyulmasının ardından katil olay gecesi sürekli evimizin yanındaydı. Taziyemizde de sürekli yanımızdaydı" dedi.

KOMŞULAR DA RAHATLADI
Katliamın ardından büyük sıkıntılar çektiklerini ve herkesin kendilerinden şüphelendiğini belirten komşu Nurullah Birdal ise, artık rahatladıklarını söyledi. Psikolojik olarak korku içinde olduklarını da anlatan Birdal, "Söylenti çok oluyordu. Sürekli bizden şüpheleniyorlardı. İfadeye gidip geliyorduk. Olay gecesi Recep Cingöz gelip, bizimle tartışıp ve olayın komşular tarafından yapıldığını ortalığa yayıyordu" diye konuştu.

Baba Burhan Aslan ise katilin yakalanmasının ardından ilk defa evinin kapısını açtı. 

PARAYI DİLENCİLİKLE BİRİKTİRMİŞ
Bu arada engelli Sinan'ın dilencilik yaptığı, evde bulunan 12 bin TL'nin bir bölümünü de dilencilikle biriktirdiği ve bu parayla tedavi almayı düşündüğü belirtildi