Hatay'ın Erzin ilçesinde, cinnet getiren baba 4 yaşındaki oğlunu rehin aldı. Rehin aldığı oğlunun boğazına bıçak dayayarak öldüreceğini söyleyen baba, olay yerine gelen Kaymakam İskender Yönden tarafından ikna edildi.

Alınan bilgiye göre, ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan ve bir süre önce evinin yandığı bildirilen evli 3 çocuk babası Hüseyin T. (28), kendisine kimsenin yardım etmediğini, evinin niçin yandığıyla ilgili yetkililerin bir şey bulamadığını iddia ederek, Cumhuriyet Meydanı'nda 4 yaşındaki oğlu E.T'yi boğazına bıçak dayayarak rehin aldı. İhbar üzerine olay yerine gelen güvenlik güçlerini yanına yaklaştırmayan Hüseyin T, kendisine yardım edilmesini istedi.

Kaymakam İskender Yönden ile görüşmek istediğini söyleyen Hüseyin T'yi çevredekiler uzun süre ikna etmeye çalıştı. İlçe Emniyet Müdürü Fuat Bozkurt da cinnet getiren babayı ikna edemeyince olay yerine Kaymakam Yönden, geldi. Yönden, Hüseyin T'yi, ikna ederek, çocuğunu bırakmasını sağladı. Babayı bir çay ocağına oturtarak sakinleştiren Yönden, şikayetini değerlendireceğini belirtti.

Yetkililer, Hüseyin T'nin gözaltına alındığını olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydettiler. (AA)