Yıldırım sezon sonu Alman hocadan bu yılki hataların tekrar etmemesi konusunda teminat isteyecek. İkna olmazsa F.Bahçe Lucescu"ya emanet.

ÇANLAR Daum için çalıyor.. Kupa finalinde hiçbir varlık gösteremeyen takımına müdahale etmekte geç kalan ve 27 yıllık bekleyişe 1 sene daha eklenmesindeki en büyük pay sahibi olarak gösterilen Alman çalıştırıcının kaderi şampiyonluğa bakıyor.. Daum"u bekleyen tehlike ise İstanbul"un 3 Büyüğü"nden sadece F.Bahçe"yi çalıştırmayan Rumen teknik adam Mircea Lucescu..

SARI-LACİVERTLİ yönetim 3 yıllık anlaşmayla Türkiye"ye gelen Daum"la devam edip etmeme kararını lig sonunda verecek. F.Bahçe şampiyon olsa dahi Alman hocanın yeri sağlam değil.. Bunun nedeniyse takımın sezon boyu ortaya koyduğu inişli-çıkışlı performansa Daum"un hiçbir şekilde neşter vuramaması. Bilindiği gibi F.Bahçe sezona 8"de 8 ile başlamış ancak daha sonra önlenemez düşüş yaşamıştı. Devre arasıyla toparlanan Kanarya, ilerleyen haftalarda yine düşüş yaşamış ve bu gidişata başkan Aziz Yıldırım Samandıra"da olağanüstü hal ilan etmesi son vermişti.

ŞAMPİYONLUK kaçar ve F.Bahçe ligi 2. sırada bitirirse başkan Aziz Yıldırım geçtiğimiz yıl yarıda bıraktığı işi tamamlayacak. Yıldırım geçen sezon Saracoğlu"nda oynanan ve Lucescu"nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk"in kazandığı son UEFA Finali"nden önce 65 yaşındaki kurt hocaya teklif götürmüş “Başkan geç kaldın, ben Shakhtar ile anlaştım” cevabını almış, Aziz Yıldırım ise “O zaman seneye konuşuruz” demişti.

6 YILDA 9 KUPA KAZANDI

UKRAYNA Ligi"nin son haftasına girilirken Shakhtar Donetsk ile 6 yılda 4. lig şampiyonluğunu garantileyen Lucescu, bu süreçte adeta kupalara ambargo koydu. Rumen çalıştırıcı takımıyla bu 6 senede 1"i UEFA olmak üzere tam 9 kupa kazandı. Lucescu, Tükiye"de de, G.Saray"la 2001-02"de, Beşiktaş ile de 2002-03"te lig şampiyonluğu yaşamıştı.

AZİZ Yıldırım sezon biter bitmez takımın ligdeki sıralaması ne olursa olsun Alman hocayı karşısına alıp tüm eksiklerini tek tek sayacak ve bunların düzeltilmesi konusunda teminat isteyecek. Fakat karşılıklı olarak bu güven sağlanamazsa daha haziran ayının başında bu kez hiç de geç kalmadan Lucescu"yla işi bitirecek.