Van depreminde ''umudun'' ve ''mucize kurtuluşun'' adı olan Azra bebek, depremden sağ kurtulan annesi Semiha Karaduman, babaannesi Gülsade ve dedesi Ahmet Karaduman ile enkaz altında kalarak yaşamını yitiren baba Sinan Karaduman'ın Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki kabrine geldi.
 
Azra bebeğin, annesi Semiha Karaduman'ın kucağında babasının mezarına getirilmesi sırasında duygulu anlar yaşandı. Ailenin mezar ziyaretinde gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Babasının mezarının başında bir süre tutulan Azra bebek, daha sonra soğuk havada üşümemesi için amcası İsmail Karaduman tarafından otomobile götürüldü. Aile bireyleri, merhum Sinan Karaduman'ın mezarı başında dua etti. Karaduman'ın eşi, annesi ve kız kardeşleri, kabir başında uzun süre gözyaşı döktü. Azra bebeğin ise yaşananlardan habersiz uyuduğu gözlendi.
 
Azra babasının mezarına ilk kez geldi 
 
Eski Sivas Devlet Hastanesi Başhekimi olan ve çocuk hastalıkları uzmanı doktor Ahmet Karaduman, bir hafta önce oğlunu toprağa verdiklerini, bugün de bayram öncesi mezarını ziyarete geldiklerini belirtti.
 
Torunu Azra'nın babasının mezarına ilk defa getirildiğini ifade eden dede Karaduman,oğlunun Hacca gitmeyi istediğini, kızının da bunu rüyasında gördüğünü belirtti.
 
Azra'nın kendilerine bir teselli olduğunu ifade eden Karaduman, ''Bize işte bir teselli bıraktı, kızını bıraktı. Biliyorsunuz erken doğmuştu, 15 gün evlat sevgisini gördü. Hakikaten takdiri ilahi böyleymiş. Rabbim ona o kadar vade vermiş, süre vermiş'' dedi.
 
Oğullarını kaybetmenin ardından sabır gösterdiklerini, arkasından dua ettiklerini anlatan Karaduman, ''Bir taraftan da şükrediyoruz. 'Bir daha inşallah Allah böyle bir imtihanla bizi imtihan etmez' diyoruz. Allah'tan hayırlısını diliyoruz. Hep hayırlısını diledik, hayırlısı böyleymiş diyorum. Çünkü imanlı kişileriz. 'Ne geldiyse Allah'tan geldi, Allah verdi, Allah alacak' diyoruz. Rabbim böyle takdir etmiş, bize sabretmek ve şükretmek düşüyor'' diye konuştu.