Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan ve Metris Cezaevi'nde iddianamenin açıklanmasını bekleyen isimler arasında yer alan Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Kanalturk'te yayınlanan Telegol programına verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Otyakmaz'ın yaptığı spor kamuoyunu sarsan açıklamaların satırbaşları...

'MAÇ SATAN ŞEREFSİZDİR'

Ben ve arkadaşlarım şike yapmadık. Aziz Yıldırım ile çok görüşen ve iyi anlaşan birisi değilim. Her defasında "Maç satan karısını da satar" derdim. Aziz Yıldırım ve bazıları maç öncesi beni aradı ve maçı kendilerine vermemizi istedi. Ne telefon da ne de yüz yüze onlara ne söz verdim ne de garan ti. Maçtan önce soyunma odasına indim. Çocuklara terinizin son damlasına kadar çalışacaksınız. Pes etmek yok. Maçı satan şerefsizdir onlar gibi olmayın dedim.

'KANUNSUZ İŞLERİ BIRAKTIM'

Aziz Yıldırım ile telefonu kapatıyorum. Aziz Başkan muhasebecisini arıyor. Acil para gönder diyor. Sonra o parayı aldığım iddia ediliyor. Bana yargısız infaz yaptılar. Ligde ikinciliğimiz ve dördüncülüğümüz var. İlk geldiğimizde herkes maç alıyor ve satıyordu. Ben de birkaç yıl kanunsuz işler yaptım. Ama 2006 yılından sonra ne futbol ne de özel hayatımda kanunsuz işler yapmadım.

KORCAN'IN DA BAŞINI YAKTILAR

Korcan'ı (Sivasspor'un kalecisi) da yaktılar. Neymiş topu elinden kaçırmış gol yemiş. Volkan da hatalı gol yedi. Onu da biz mi satın aldık. Fenerbahçe maçı öncesi Korcan'a alındığı iddia edilen araba geçenlerde ailesine teslim edildi. Korcan suçsuzdur. Çok bunaldım çok acı çektim. Yapmadığım şeyler yüzünden suçlandım. Buradan çıkınca ailemle konuşup ülkemi terk etmek istiyorum. (Sabah)