Futbolda şike iddialarıyla ilgili pazar günü gözaltına alınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, anjiyo olmak için yattığı İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde kendisini ziyarete gelen yakın çevresine bomba gibi açıklamalar yaptı. İki gün hastanede kalan Yıldırım’ın “Gördüğüm kadarıyla ihale benim üzerime kaldı. Beni gözden çıkarmışlar anlaşılan! Beni harcamak istiyorlar, her şeyi benim üzerime yakıyorlar, ama konuşursam herkes yanar...” dediği iddia ediliyor. Yıldırım’ın ‘Konuşurum’ resti çekmesinde, basında geniş yer tutan iddiaların ve TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın da tavrının önemli bir etken olduğu öne sürülüyor. Yıldırım’ın dün bir gazetede gözaltındayken çekilmiş ‘fiş’ fotoğrafının yayımlanmasına çok içerlediği de gelen bilgiler arasında. 
 
‘Konuşursam’ resti çeken ancak dün yeniden geldiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ‘susma hakkı’nı kullanan Yıldırım’ın soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk’e vereceği ifade büyük önem taşıyor. Yıldırım, ya hakkındaki iddiaları reddedecek ya da kabul edip konuşma yoluna gidecek. Basında çıkan iddialara bakılırsa Yıldırım’ın işi zor! Her ne kadar Yıldırım bu haberlere çok kızmış olsa da teknik takip sonuçları ve deliller, savcının elini güçlendiriyor. 
 
‘Operasyon var, Kıbrıs’a gidelim’ 
Bu arada pazar günü sabahı start alan operasyonun şifreleri de ortaya çıkmaya başladı. Aslında sekiz aylık bir takipten sonra tüm delilleri toplayan Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri, 4 Temmuz 2011 tarihinde saat 06.00’da 60 ayrı noktaya aynı anda baskın için emir almıştı. Ancak Fenerbahçe’nin üst düzey yöneticilerine baskın yapılacağı haberi 2 Temmuz Cumartesi günü öğle saatlerinde sızdı. 
 
Emniyet’ten bir polisin yaptığı ‘Boşboğazlık’ birkaç saat içinde Şekip Mosturoğlu’na ulaştı. Mosturoğlu da Aziz Yıldırım’a hemen telefon açıp “Kulüple ilgili önemli bir konu var. Toplantı yapmamız lazım” dedi. Bu sözler üzerine polis, bilgi sızması olduğunu anladı. Diğer şüpheliler arasında da bir hareketlenme başlayınca polis, operasyonu 24 saat önceye pazar sabahına almaya karar verdi. Bu arada operasyon bilgisini alan bazı şüphelilerin pazar günü THY uçağı ile Kıbrıs’a gitmek için hazırlık yaptığı iddia ediliyor. 
 
‘Fiş fotoğrafı’nı sızdıran gözaltında 
Aziz Yıldırım’ın dün bir gazetede yayımlanan gözaltındaki fiş fotoğraflarını sızdırdığı iddia edilen bir polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı. Fotoğrafın yayımlanmasının ardından emniyette krize neden olay sonrası savcılık harekete geçti. Soruşturmayı yürüten savcılık talimatıyla harekete geçen Organize Suçlar Şubesi ekipleri yaptıkları incelemenin ardından fiş fotoğrafının Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir polis memuru tarafından sistemdeki fotonun, kendi bilgisayarına kaydedildiği belirlendi. Yapılan bu incelemenin ardından savcılık talimatıyla soruşturma açıldı ve söz konusu memur akşam saatlerinde gözaltına alındı. 
 
Aydınlar: Bomba kucağımda 
Öte yandan önceki gün şike soruşturmasını yürüten Savcı Berk’le görüşen TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, toplantıdan bir araya geldiği kurmaylarına “Bomba kucağımızda” yorumu yaptı. En kısa zamanda en doğru kararı vermeleri gerektiğini söyleyen Aydınlar, “Biliyorum işimiz çok zor. İddialar çok ciddi. Deliller ortada. Hiç kimseyi, hiçbir takımı mağdur etmeden, kimsenin hakkını yemeden çok hızlı bir karar vermeliyiz” dedi. Savcılıktan çıktıktan sonra Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir ve Asbaşkan Ali Koç’la İstinye’deki TFF binasında bir araya gelen Aydınlar, Sarı-Lacivertli yöneticilerin olayın kulübü bağlamayacağı ve Fenerbahçe’ye ceza verilemeyeceğini söylemesi üzerine “Sizin söylediklerinizle benim savcılık ve emniyette yaptığım görüşmelerde aldığım bilgiler çok farklı. Hak, hukuk, adalet var” şeklinde konuştuğu belirtiliyor. 
 
radikal