Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçe'yi Avrupa kupalarına göndermeme kararı almasının ardından Başkanevekili Nihat Özdemir istifa etmişti. Akşam saatlerinde bir istifa haberi de Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan geldi. Şike soruşturması kapsamında Metris Cezaevi'de tutuklu bulunan Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıkladı. 
 
Erzik: UEFA artık federasyonu zorlamaz 
Öte yandan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarından men edilmesi kararının alındığı toplantıda yer almadığını söyledi. Erzik, “UEFA karar için artık federasyonu zorlamaz” dedi. CNBC-e'ye özel açıklamalarda bulunan Şenes Erzik, UEFA'nın bundan sonra Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) Fenerbahçe ile ilgili kararlar hakkında herhangi bir zorlaması olmayacağını, federasyon yönetiminin kararlarını bekleyeceğini söyledi. 
 
Kendisi taraf olduğu için Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmesi hakkında "UEFA’da konuşacak son kişi olduğunu" belirten Erzik, "Kararlar kapalı kapılar ardında alındı ve prosedür gereği o toplantılara alınmadım" açıklamasında bulundu.
 
Şener'in yasağı kaldırıldı
Bu arada Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener hakkında, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında konulan yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı. İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturma kapsamında daha önce mahkemece ifadesinin alınmasının ardından hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan Trabzonspor Kulübü Bakanı Şener'in avukatlarınca mahkemeye yapılan itirazı değerlendirdi. Nöbetçi hakimlik, soruşturmanın geldiği aşama ve dosya kapsamını göz önüne alarak, Şener hakkında çıkarılan yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına hükmetti. 
 
İtirazı değerlendiren nöbetçi hakimin, taleple ilgili olarak soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in görüşünü sorduğu, Berk'in de mahkemeye, ''Şener'in yurt dışına çıkış yasağının, mahkemece belirlenecek bir kefalet karşılığında kaldırılması'' görüşünü bildirdiği öğrenildi. Soruşturma kapsamında gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 12 Temmuz'da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen ve savcı Mehmet Berk'e ifade veren Şener, savcılık sorgusunun ardından 200 bin TL kefalet karşılığında serbest bırakılması talebiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilmişti. Nöbetçi hakimlik de Şener'i, hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak serbest bırakmıştı.