Kulübün internet sitesinde açıklama yapan Yıldırım, birçok gazetenin günlerdir Fenerbahçe Kulübü'nün transfer çalışması yaptığına dair haberler yayınladığını, adı geçen oyuncuların transfer bedellerinin toplandığında da kulübün bütçesini aşan bir rakamın ortaya çıktığını belirterek, “Her şeyden önce bu yalan haberlere imza atanları mantıklı davranmaya davet ediyorum. Fenerbahçe Kulübü'nün bütçesi bellidir. Elbette ki kulübümüz olanaklarımız ölçüsünde mümkün olan en iyi transferleri yapmaya ve kadrosuna katmaya çalışacaktır. Ama adeta dünyadaki tüm futbolcuların isimlerini kulübümüz ile ilişkilendiren ve bizi hatta beni 'sürekli transfer çalışması yapıyor, yurt dışında görüşmeler yürütüyor' diye öne sürenlerden artık bunlardan vazgeçmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

Gerçeği yansıtmayan ve masa başında yapılan yanlış haberlerle hem yönetim kurulu hem de sporculara saygısızlık yapıldığını, taraftar ve kamuoyunun gereksiz beklentiler içine sokulduğunu kaydeden Yıldırım şöyle devam etti:

“Artık bu tavrınızdan vazgeçin. Çünkü Fenerbahçe taraftarı bu yalan transfer haberlerine inanmıyor ve inanmayacaktır. Kulübümüzün bir transfer çalışması olduğunda zamanı geldiğinde bunu kamuoyuyla paylaşırız. Artık sayfalarınızı yalan transfer haberleri ile doldurmayı bırakın ve yaptığınız mesleğin saygınlığına leke getirmeyin.”

"ANADOLU'NUN BİRÇOK YERİNE TESİSLER YAPACAĞIZ"

Fenerbahçe'nin Ankara İncek'te yapılacak tesislerinin temeli atıldı.

Törene katılan kulüp başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'ye geldiklerini günden bu yana tesis atakları yaptıklarını belirterek, “Bugün de Fenerbahçe'nin Ankara tesisleri için ilk kazmayı vuruyoruz. Fenerbahçe büyüyecek dedik, dünya kulübü olacak dedik. Bunun yolu da ekonomiden geçiyor dedik. Öncelikle üye sayımızı 1 milyonlara çıkaracağız. Fenerbahçe olarak Anadolu'nun birçok yerine tesisler yapacağız” diye konuştu.

Yapı ortaklığı şirketler oluşturarak küçük de olsa illere ve ilçelere tesis kuracaklarını ifade eden Yıldırım, “Fenerbahçeliler'i etrafımızda toplayıp Fenerbahçe olgusunu geliştireceğiz. Bölgeler de İstanbul'un alt yapısını sağlayacak. Bu bir ilktir. Bundan sonraki hedefimiz İzmir'dir. Daha sonra Anadolu'nun istenilen yerlerinde tesisler açacağız” dedi.

Temel atma törenine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ankaraspor Kulübü'nün Onursal Başkanı Melih Gökçek ise Fenerbahçe'nin ülke sporuna katkısının her zaman ortada olduğunu kaydederken, bu akşam oynanacak Ankaraspor-Fenerbahçe maçına da değinerek, “Bu akşam bir tarafta can öbür tarafta canan var. Akşam canla cananın mutlu olabileceği bir sonuç olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Aziz Yıldırım da bu değerlendirme üzerine akşamki maçla ilgili olarak, “Önce can gelir. Çünkü biz şampiyon olmak istiyoruz. Bunun için de kazanmalıyız” yorumunu yaptı.

İncek'te 56 bin 600 metrekare alan üzerinde kurulan tesiste, 32 oda, fitness salonu, Türk hamamı, restaurant ve yüzme havuzunun bulunacağı ve tesisin 10 ayda bitirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, TBMM Başkanvekili Cenap Gülpınar, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin'in yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı törende, konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı.

Tören sonrasında başkan Yıldırım'la fotoğraf çektirmek isteyen Fenerbahçeli taraftarlar izdiham oluşturdu.

AA