Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Araz Azimov, Bakü"nün Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin başlangıcı olarak bilinmediğini belirterek, “Türkler Ermenilerle uzlaşmadan Bakü"den ayrılarak hata yaptı” dedi.

New Az haberine göre, Türkiye ve Ermenistan"ın uzlaşması ve Karabağ barış sürecine ilişkin BBC ile bir görüşme yapan Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Araz Azimov, Bakü"nün Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin başlangıcı olarak bilinmediğini belirterek, “Türkler Ermenilerle uzlaşmadan Bakü"den ayrılarak hata yaptı” şeklinde konuştu.
Ermenistan ve Türkiye"nin Ekim 2009'da Zürih"te sınırlarını açmak ve diplomatik ilişkiler kurmak için bir protokol imzaladığını, fakat uzlaşmanın geçen yıl durduğunu söyleyen Azimov, “Türk liderler, 'Ermenistan"ın Karabağ ve Azerbaycan"ın diğer bölgelerinden silahlarını çekene kadar Ermenistan"la uzlaşma olmayacağı'nı söyledi. Ermenistan da 'uzlaşma için bağımlı olunmamalı' dedi” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yaşanan gelişmelerde Azerbaycan ile koordinasyon sağlamamasının bir hata olduğunu, sürecin farklı bir şekilde yönetildiğini söyleyen Araz Azimov, “24 Nisan öncesinde Dağlık Karabağ"da bir gelişme beklememeliyiz” diyerek, şöyle devam etti:
“Ermenistan 24 Nisan"da 1915-16"da Osmanlı İmparatorluğunda Ermenilerin soykırımını anıyor. Ermenistan soykırımdır diyor, Türkiye soykırım olmadığı konusunda ısrar ediyor.”