Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Sosyal ve Politik Çalışmalar Dairesi Başkanı Ali Hasanov, İran 'da Bakü'de yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması'nın ''eşcinsellerin yürüyüşü'' olarak isimlendirilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Eurovision Şarkı Yarışması ile ilgili yapılan basın toplantısında konuşan Hasanov, İran'ın Azerbaycan karşıtı yapılan propagandaların merkezi haline geldiğini söyledi. Bakü'nün bulunduğu bölgede cazibe merkezi olmasını Tahran yönetiminin hazmedemediğini belirten Ali Hasanov," İran, ülkemizin İslam karşıtı bir devlet, Eurovision'un ise eşcinseller gösterisi olduğu şeklinde akla hayale gelmeyecek safsatalarla karalamaya çalışıyor'' dedi.

Konuyla ilgili defalarca İran tarafının uyarıldığına dikkat çeken Ali Hasanov, komşularıyla iyi ilişkiler kurma taraftarı olan ülkesinin buna benzer karalamalarla sürekli rahatsız edildiğini belirtti.

Son günlerde İran'da Azerbaycan'ın diplomatik temsilciliklerinin önünde Bakü karşıtı gösterilerin yapılmasına bir anlam veremediklerini belirten Hasanov,'' Bizi sürekli Eurovision Şarkı Yarışmasını kastederek 'Bakü'de eşcinsellerin yürüyüşünü düzenliyorlar' şeklinde eleştiriyor. Bu fikir bunların akıllarına nereden geliyor onu da bilmiyoruz. Azerbaycan'da ''gay'' kelimesinin karşılığı bile yok, ama İran'da var sürekli bu konuya takılmaları çok ilginç''dedi.


''BAKÜ'YE GELEN MİSAFİRLER GARANTİMİZ ALTINDA''

Ali Hasanov şarkı yarışması için ülkelerine gelen misafirlerin güvenliklerinin devlet olarak garantisi olduklarını söyledi. Hükümet olarak yarışma ile ilgili özel güvenlik tedbirleri aldıklarını ve yarışma süresince en ufak bir problemin yaşanmaması adına her türlü gayreti göstereceklerini bildirdi.

Yarışma ile ilgili bütün alt yapı çalışmalarının bitirildiğini de ifade eden Hasanov, bütün yarışmacılara başarılar diledi.