AYDINPOST HABER SERVİSİ-Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Kadın Kolları, Tariş Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar'ın Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yönelik yaptığı eleştiriler üzerine açıklama yayınladı.
CHP Merkez İlçe Kadın Kolları açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Aydın ve Aydınlı"nın yeşil alana olan ihtiyacına öncelik veren Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu Aydın Tekstil Fabrikası"nın arazisine gökdelen yapılması isteğine karşı çıkarak “Orası yeşil alan. Gökdelen diktirtmem” demiştir. Sayın Başkanın bu tavrı karşısında Tariş Pamuk Birliği ve Yağlı Tohumlar Kurulu Başkanı Beliğ Azbazdar, İzmir Havagazı Fabrikası yıllık değerlendirme toplantısında yakışıksız bir şekilde Sayın Çerçioğlu"nu hedef alan sözler sarf etmiştir.
Yarısından fazlasını kadınların oluşturduğu ve bu kadınların çoğunun da ücretsiz ev işçisi olarak emek harcadığı bir toplumda “Ey kadın” diye hitap edebilen birinin sadece kadına değil, emeğe de saygısı olmadığı açıkça ortadadır.
Beliğ Azbazdar bu sözleri sarf ederken belli ki Aydın Tekstil"in yaşaması için uzun yıllar uğraş veren emekçi kadınları da hatırlamamıştır.
“Ey kadın” diyerek kadına bakış açısını ortaya koyan Beliğ Azbazdar"ı saygı, edep ve nezaket sınırını aşan bu sözlerinden dolayı kınıyor, kendisini “haddini bilmeye” davet ediyoruz."