Kuşadası Körfezi"nde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmak üzereyken bindikleri lastik botun devrilmesiyle batmak üzere olan bir çocuk, 2"si bayan 15 mülteci Sahil Güvenlik ekipleri tarafından son anda kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi"nde devriye görevi yapan Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı"na bağlı ekipler, Saat: 04.45 sıralarında Kuşadası açıklarında batmak üzere olan lastik bir bot içerisinde bulunan ve yasa dışı yollardan Yunanistan"ın Sisam adasına kaçmaya çalışan İran uyruklu H.K. ile birlikte Moritanya uyruklu S.R., M.A., A.T., K.M., S.K., J.H., İ.T., Z.S., M.M., S.İ., P.H., S.K., H.Ş., K.K. isimli mültecileri son anda boğulmaktan kurtardı. Tedavileri yapılan mülteciler, daha sonra Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi"ne teslim edildi. Yasa dışı yollardan Yunanistan"ın Sisam adasına kaçmaya çalıştıklarını itiraf eden ve daha sonra mahkemeye çıkarılan biri çocuk, 2"si bayan 15 mültecinin pasaport kanununa muhalefet suçundan sınır dışı edilmesine karar verildi.
Bu arada, devrilen şişme botu mültecilere veren 25 yaşındaki E.A. ile 18 yaşındaki K.B. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyonla göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan göz altına alındı. Olay yerinde yapılan aramada ise 6 adet can yeleği ve bot şişirmekte kullanılan 2 adet pompa ele geçirildi. (iha)