Bankanın güvenlik görevlisinin polisi araması ile dolandırıcılık olayı zorda olsa önlendi. Nazilli’de bir ekmek fırınında çalışan Mustafa İpek’in telefonuna 3 gün önce gelen bir telefon ile dolandırıcılık olayı başladı. Kendisini polis olarak tanıtan şahsın ‘Hesaplarınızdan PKK’ya para aktarılmış ve telefonunuzdan da PKK Militanları ile görüşmeler yapılmış. Tüm hesaplarınız ve işlemleriniz incelemeye alındı. Böyle bir şey yapmadıysanız kendinizi aklamanız için bizim çalışmalarımıza destek olmanız gerekiyor’ diyerek kendisinin mesleğini öğrendikten sonra 4 bin 500 TL istedi. Neye uğradığını şaşıran ve karşısındaki dolandırıcının bu konuyu kimseye bahsetmemesi için tembih etmesi ile gerçekleşti. Kendisine verilen Banka hesabına para yatırmaya çalıştığı sırada bankamatikte sorun yaşayan İpek, bankanın güvenlik görevlisini çağırarak yardım istedi. Bu sırada dolandırıcının talimatlarını dinleyen İpek’in, konuşmalarına kulak misafiri olan güvenlik görevlisinin havaleyi yapmayın önerisini dinlemeyen Mustafa İpek havaleyi gerçekleştirdi. Bu sırada 155’i arayan banka görevlisinin dikkati sayesinde olay yerine gelen Güven Timleri ve Asayiş Ekipleri olaya müdahale etti. Dolandırıcılar ile telefon görüşmesi yaparak zaman kazanan ekipler, bankanın hesaba bloke koymasını sağladı. Dolandırıcıların parayı çekmesine fırsat vermeyen emniyet ekipleri bir yandan da Mustafa İpek’e dolandırıldığını anlatmaya çalıştı. Biranda ne olduğunu şaşıran İpek, koyulan bloke sayesinde parasına kavuştu.
“POLİS TELEFONDAN İŞLEM YAPMAZ”
Yaşanana olayların ardından Cumhuriyet savcılığına giderek şikayetçi olan Mustafa İpek; “Polislere ve Güvenlik görevlisi arkadaşa teşekkür ediyorum. Dolandırılmaktan son anda kurtuldum. Karşıdaki kişi kendisini komiser olarak tanıttığı için inandım. PKK ile ne işim olur diye çok korktum. Bu parayı bulmak için de kredi çektim. Parayı yatırma aşamasına iken güvenlik görevlisinin dikkati sayesinde polis ekipleri gelerek duruma el koydu. Para karşıdaki kişinin hesabına ulaşmıştı ama geri aldılar tebrik ediyorum. Herkesinde böyle şeylere artık inanması gerektiğini söylüyorum. Polis arkadaşların dediği gibi Polis telefon ile en fazla emniyet müdürlüğüne gelin der telefondan hiçbir işlem yapmaz” diye konuştu.
Bankanın Şanlıurfa Sarayönü Şubesi’nde İsmail Kılıç adına yapılan işlemin iptal edildiği belirtilirken, şahsın veya şahısların bulunması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.