Yasa dışı yollardan kaçmaya çalışırken boğulma tehlikesi geçiren 20 Filistinli kaçak göçmen, son anda sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi"nde devriye görevi yapan Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı"na bağlı ekipler, 00.20 sıralarında 5 kişilik şişme bir bot ile yasa dışı yollardan Yunanistan"ın Sisam adasına kaçmaya çalışan Filistin uyruklu 20 kişi ile karşılaştı. Kapasitenin üzerinde binilmesi nedeniyle batma tehlikesi geçiren şişme bottaki Filistinli mülteciler, Sahil Güvenlik ekiplerinin zamanında müdahalesi ile kurtarıldı. Sahil Güvenlik Botu"na alınan mültecilere önce yemek veren ve daha sonra da sağlık kontrolünden geçiren güvenlik güçleri, kaçak göçmenlerin Türkiye"ye de yasa dışı yollardan girdiğini belirledi.
Suçlarını itiraf eden ve Pasaport Kanunu"na muhalefet suçundan sınır dışı edilmelerine karar verilen mülteciler, işlemlerinin tamamlanması için Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi"ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.