AYTO Meclis Salonu"nda düzenlenen imza töreninde; oda üyelerinin normal koşullara göre daha düşük faiz oranıyla kredi kullanmalarına imkan sağlayacak protokol Halkbank Ege Bölge Müdürü Atalay Tarduş ile AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu arasında imzalandı.

Ayrıca törene AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, Halkbak Bölüm Müdürü Mehmet Tokmak, Aydın Şube Müdürü Şerafettin Güleşgen Sanayi Şube Müdürü Murat Erdoğan da katıldı.

İmza töreninde konuşan Halkbank Ege Bölge Müdürü Atalay Tarduş, protokolle Aydınlı tüccar ve sanayicilerin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla nakit kredide 500 bin lira, finansal destek kredisinde KOBİ sınıfına giren firmalar için 1 milyon 500 bin lira ve KOBİ tanımı dışındaki firmalar içinse 3 milyon TL limitli kredi kullanma imkanı sağladıklarını belirtti.

AYTO Yönetim Kurulu başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise, Halkbankası ile daha önceki dönemlerde yapılmış bir kredi protokollerinin olduğunu, ancak değişen piyasa koşullarına göre protokolün revize edildiğini ifade ederek, “Aydın'daki tüm bankalarla, üyelerimizin lehine olacak bu tür anlaşmalar yapıyoruz. Halkbankası ile yapılan anlaşmamızla oda üyelerimizin kullanacakları kredilerde 1,20 faiz oranı uygulanacaktır” şeklinde konuştu.