AYTO'dan yapılan açıklamada "Terör örgütü tarafından Hakkari civarında 26 askerimizin şehit edildiğini, 22 askerimizin yaralandığını derin bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayız. Güvenlik güçlerimize ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne yönelik bu aşağılık saldırıları nefretle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. 
Son günlerde artış eğilimine giren terörist saldırıların tek amacı, ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir panik ve korku havası yaratmaktır. Terörü kendine araç edinerek terörden medet uman, kan ile beslenen hainlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını belirtmek istiyoruz. Çünkü, yüzyıllardır kardeşçe yaşayan insanlarımız bu oyuna gelmeyecektir.  Artık herkes biliyor ki terör dış desteklidir. Bu desteği veren ülkeler açık ve net bir biçimde uyarılmalı ve bu destek her ne pahasına olursa olsun kesilmelidir.
Artık sözün bittiği yerdeyiz. Artık ocaklarımıza ateş düşmesin, analarımız ağlamasın, babalarımızın gözyaşları içine akmasın. Bin bir güçlüklerle büyüttüğümüz vatan evlatlarımızın genç bedenlerini toprağa vermeyelim.  Artık devlet ve millet olarak yapılması gereken ne varsa yapılmalıdır.
 
Tüm Türk milletine başı sağlığı ve sabırlar temenni ediyor, elleri kanlı teröristleri ve destekçilerini şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dendi.