Aydın merkez ve ilçelerinde faaliyet gösteren tüm sürücü kursu işletmeleri Aydın Ticaret Odası’nda bir araya gelerek sektörün sorunlarını masaya yatırdı. Aydın Ticaret Odası meclis salonunda düzenlenen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, 7. Meslek Grubu Başkanı ve Meclis Üyesi Mustafa Tolan, Meclis Üyeleri Saffet Güzel ve Bahire Şekerzade, Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu üyesi Mehmet Çağatay, meslek komitesi üyeleri ve sürücü kursu temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın Ticaret odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, meslek komitelerinin faaliyetlerinden ve komite çalışmalarının öneminden söz ederek,“Meslek komiteleri, Odaların çalışmasında en büyük etkendir ve hatta ateşleyici unsurdur diyebilirim. Çünkü mesleğin içerisinde olan kişiler o sektörde yaşanan sıkıntıları çok daha iyi biliyorlar. Bizlerin her şeyi bilmesi mümkün değildir. Sizler bize sıkıntılarınızı getireceksiniz ki biz de üst mercilere taşıyalım. Bu konuda 7. Meslek komitemizin ülke genelinde bir başarısı var. Daha önce dershanelerin her yıl ödemekte oldukları ruhsat harcı bir defaya mahsus açılışta alınması ile ilgili 7. Meslek komitemizin talebi Odamız tarafından ilgili Bakanlık ve kuruluşlara iletilmesi üzerine yılda bir kereye düşürüldü. Bu tüm Türkiye’deki dershanelere fayda sağladı. Buradan çıkacak olan sonuçları da biz yetkili mercilere iletip bunların takipçisi olacağız” dedi.
Eğitim ve Sağlık Grubu Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis Üyesi Mustafa Tolan da, “Sektörünüzdeki sıkıntıları paylaşmak üzere sizi buraya davet ettik. Bugün burada siz konuşacaksınız biz dinleyeceğiz” diye konuştu.
Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyonu üyesi Mehmet Çağatay da sektörde yaşanan sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu. Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantının sonunda sürücü kurslarındaki eğitim araçlarının her 5 yılda bir yenilenmesi ve bununla ilgili devletten de sürücü kursu işletmelerine özel ÖTV indirimi talep edilmesi ve sürücü kurslarının kullandığı alıştırma pistlerinin ortak kullanıma açılması ve buna uygun bir düzenleme getirilmesi için ilgili mercilere iletilmesine karar verildi.