Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, yayınladığı mesajla gazetecilerin "10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü"nü kutladı.
Basın"ın, haber alma hakkını sağlayan, kamuoyunun bilgilendirilmesi, ülke yararına yönlendirilmesi, ülkede ve dünyada yaşanan gelişmelerden haberdar edilmesi gibi önemli bir görevi yerine getirdiğini dikkat çeken Dokuzlu Mesajında, “Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak gördüğümüz basın; ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurumdur. Gazetecilik, özellikle fedakarlık isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler” ifadelerine yer verdi.
Dokuzlu Mesajının devamında ise, “Sivil toplum kuruluşları olarak bizler de hizmetlerimizi şeffaflıktan ayrılmadan sunarken elbette ki basınımızın duyarlı haberciliğinden yararlanmaktayız. Mesai gözetmeksizin halkın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirme gibi önemli bir görevi üstlenen basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diyerek gazetecileri unutmadığını gösterdi.