AYTO Yönetim Kurulu toplantısında, ilin ihracat potansiyelini geliştirmek, pazar payını artırmak, yeni pazarlar bulmak ve sektörde ihtiyaç duyulan kalifiye eleman sayısını artırmak amacıyla “Dış Ticaret Eğitimi ve Operasyon Elemanı Yetiştirme Semineri” düzenlenmesine karar verildi.
Oda yönetimi olarak eğitime ağırlık vereceklerini ve bir çok sorunun da eğitimle çözüleceğine inandığını belirten AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Dokuzlu “Dış Ticarette Ödeme ve Teslim Şekilleri, Dış Ticarette Kullanılan Belgeler, Gümrük Mevzuatı, İhracatta Kullanılan Sözleşmeler ve Devlet Teşvikleri, Dış Ticarette Kambiyo Mevzuatı, e-ticaret konularını kapsayacak seminer odamız üyesi KOSGEB ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzden onaylı Şekerzade Eğitim Danışmanlık İhracat ve İthalat Limited Şirketi tarafından verilecektir. Semineri başarı ile tamamlayan kişilere sertifika verilecektir” dedi.
Kursların, 02 Mart -08 Haziran 2009 tarihleri arası ayda bir gün, 8 saat süreli olacağı ve seminer ücretinin 240 TL olduğu açıklandı. Aydın merkezde verilecek olan eğitim seminerine katılmak isteyenlerin kayıt yaptırması istendi.