AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydın Ticaret Odası terasında düzenlenen iftar yemeğine Aydın Valisi Kerem Al, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Emniyet Müdürü A.Turan Temel, İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kaşif Kılıç, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı M. Ali Parmaksız, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Dokuzlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın İl Başkanı Sadık Atay, Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nizamettin Başaran, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkaı Adnan Akyüzlü, Tabipler Odası Başkanı Eralp Atay ve AYTO meclis üyeleri katıldı.

Yemeğin ardınan açıklama yapan AYTO Meclis Başkanı M. Ali Parmaksız, bu yıl geçen yıldan daha m.-ali-parmaksiz.20120728105030.jpgfazla iftar yemeği düzenleyeceklerini belirterek, "Geçtiğimiz yıl 5-6 ilçe ve 1 Aydın merkez olarak düzenlediğimiz iftar yemeklerini bu yıl 8 ilçe, 3 Aydın olmak üzere 11 iftar yemeği vereceğiz. İftar yemekleri Ramazan ayının vazgeçilmezidir. Güzel anların paylaşılarak sohbetlerin edildiği bu gecelerden birinde de protolümüz ve meclis üyelerimiz ile birlikte olmak istedik. Davetimize icabet edip gelen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
Ramazan paketi yardımları devam ediyor
 
Meclis Başkanı Parmaksız, 900'ün üzerinde iftar paketi hazırladıklarını söylerek, "49 meclis üyemiz var. Her meclis üyemize kendi belirledikleri ihtiyaç sahiplerinie ulaştırılmak üzere 12'şer adet paket verdik. Geri kalanlar ise odamız personeli vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediyor" diye konuştu.
 
AYTO kültürel mirasa çok önem veriyor
 
Parmaksız yapımı sürmekte olan Aydın Arkeoloji Müzesi'nin kütüphanesinin yapımını üstlendiklerini ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: "AYTO olarak kültürel mirasa çok önem veriyoruz. Bildiğiniz gibi AYTO'nun bünyesinde bir arkeolog bayan arkadaşımız var. Kendisi aynı zamanda Aydın'ın geçmişinin Aydınlılara aktarılacağı Kahveci Bilal Aga Konağı'mıza müdür olarak görev yapmaktadır. Yapımı devam eden Aydın Arkeoloji Müzesi'nin de kütüphanesinin yapımını üstlendik."
 
İncir yerine zeytin ve hurma
 
İftar sofrasında AYTO'nun geleneksel hale getirerek her yıl düzenlediği iftar yemeklerinde katılanların oruçlarını açmaları için konulan incirin yerine bu yıl hurma ve zeytin tercih edildi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

dsc_0032.20120728104920.jpg

dsc_0038.jpg

dsc_0040.20120728105000.jpg