Aydın Ticaret Odası"nın 2006 yılında başlattığı zeytin fidanı dağıtım kampanyası kapsamında 3 bin adet daha zeytin fidanı yetiştiricilere dağıtıldı.
Aydın Ticaret Odası ve Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı"nın işbirliği neticesinde üretilen zeytin fidanları üreticilere ulaştırıldı.
Zeytin Fidanı Dağıtımı ile ilgili bir açıklama yapan AYTO Genel Sekreteri Alaattin Arslan, “2000"li yılların başında yetiştiricilerimiz yaygın olarak gemlik türü zeytin fidanı dikiyorlardı. Biz bu konuda ADÜ Ziraat Fakültesi"nden bilimsel çalışma yapmalarını talep ettik. Prof. Dr. Ekmel Tekintaş başkanlığında oluşturulan bir heyet yaklaşık 1 yıl süren bir çalışmanın sonucunda Aydın ilinin zeytin fidanı dikimi haritasını çıkardılar. 2007 yılında tamamlanan bu çalışmanın sonucunda, hatalı dikimin önlenmesinin yanında devletçe dekar başına 250 TL. teşvik verilen gemlik türü zeytin fidanı dikiminin durdurulması için girişimlerde bulunduk. Önemli bir kamu kaynağı israfına neden olan bu hatalı dikimin sonlandırılmasını başardık. Üreticiye teşvik ve destek olmak amacıyla 2007 yılında deliceye aşılı memecik türü 7 bin adet zeytin fidanı dağıtarak farkındalık yaratmaya çalıştık. Daha sonra Ziraat Fakültemizle yapılan bir protokol sonucu deliceye aşılı memecik türü zeytin fidanı yetiştirilmesi konusunda çalışma başlattık. Bugün de dikime elverişli hale gelen 3 bin adet zeytin fidanını istekli yetiştiricilere dağıtıyoruz.” dedi.
Zeytin Üreticisi Halil İbrahim Kelesli, Aydın Ticaret Odası"na bu çalışmasından dolayı tebrik ederek “ Uzun yıllardan beri zeytin yetiştiriciliği yapıyorum. Memecik türünden başka verimli bir üretim olmuyor. Bende kendi ağaçlarıma deliceden memecik aşılattım.”dedi.