AYTO yönetimi, AYTO üyelerinin uluslar arası ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli ülkelerle olan görüşme ve diyaloglara büyük önem veriyor. Bu kapsamda İzmir Ticaret Odası ve Yunan-Türk Ticaret Odası işbirliği ile Atina"da düzenlenen Türkiye – Ege Kıyıları – Yunanistan Ege Adaları “IX Ekonomi Zirvesi”ne katılan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, çeşitli görüşmelerde bulundu.
Gene bu çalışmalar kapsamında Hindistan Başkonsolos Yardımcısı ve Ticaret Müşaviri Narinder Kumar Karir,
AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve AYTO Genel Sekreteri Alaattin Arslan"ı ziyaret etti. Özbekistan"ın Harezm şehrinden gelen 16 kişilik işadamı heyeti AYTO"yu ziyaret ederek AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve AYTO Yönetim Kurulu üyesi Kenan Vardar ile iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesini konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Yunanistan"ın başkenti Atina"ya gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında düzenlenen Türk-Yunan iş Forumu"na katılan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, AYTO Yönetim Kurulu üyeleri Kenan Vardar ve Bülent Gündüz, Yunanlı iş adamları ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.