Valilik bugüne kadar Ayter alanı için Martı, Rixos ve Dedeman gibi turizm firmalarını Aydın’a davet ederken, alan içerisinde bulunan jeotermal kuyusunun da yatırımcı firmaya devredilmesinin önündeki engellerin kalktığı öğrenildi.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş’un girişimleriyle başlatılan turizm yatırım seferberliği kapsamında yılladır değerlendirilmeyi bekleyen Ayter alanı için Valilik girişimlere başladı. Daha önce bir kez ihale edilen ve ihaleye alan firmanın geri çekilmesiyle uzun süredir atıl durumda bulunan Ayter alanı için Valilik birçok turizm yatırımcısını Aydın’a davet etti. Alan içerisinde bulunan jeotermal kuyusunun MTA’dan Aydın İl Özel İdaresi’ne devredilmesiyle alanın pazarlanmasının daha da kolay olacağı düşünülüyor.
Termal otel yapılması planlanan yaklaşık 90 dönümlük Ayter alanı için bugüne kadar Martı, Dedeman ve Rixos gibi dev turizm yatırımcılarını Aydın’a davet ettiklerini açıklayan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın’ın 76 Bin olan yatak kapasitesini en kısa sürede 100 bin sayısına ulaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Aydın’ın 5 yıldızlı termal bir otele ihtiyacı olduğunu dikkat çeken Vali Coş, “Aydın, sağlık turizmi açısından Afyon’dan çok daha avantajlı konuma sahip. Fakat mevcut potansiyelimizi iyi pazarlamamız gerekiyor. Bu bağlamda Aydın olarak topyekün çalışma yapmalıyız. Ayter alanı içerisinde kalan jeotermal kuyunun daha önce MTA’ya ait olması nedeniyle alanın pazarlanmasında bir takım yasal engeller vardı. Fakat bu kuyunun MTA’dan Özel İdare’ye devri sağlandı. Bu engeli de aştık. Şimdi bu alanı Aydın’a katkı yapacak ciddi girişimcilere pazarlayabilmek için çaba sarf ediyoruz. Bunun için Martı, Dedeman ve Rixos gibi büyük turizm yatırımcıları ilimize davet ettik. Yatırımcılardan bu davet üzerine olumlu tepkiler alıyoruz. Martı ve Dedeman Grubuyla çeşitli görüşmelerimiz oldu. Hatta bu grupların temsilcileriyle burada birer görüşme bile yaptık. Önümüzdeki günlerde Rixos Grubu temsilcileriyle de görüşmeler yapacağız. Daha sonra bu gruplar Ayter alanında incelemeler yapıp, burada yatırım yapıp yapamayacaklarına karar verecekler” dedi.
Aydın’da yatırım yapacak herkesin başlarının üstünde yeri olduğunu ifade eden Vali Coş, bütün turizm yatırımcılarını Aydın’da yatırım yapmaya davet etti.