AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Aydın Anıtlar Kurulu’nun Aytepe Mesire Alanı’nda yaptığı incelemelerde tesiste inşaat ruhsatına aykırı yapılar tespit ettiğini ve tesisin mühürlendiğini hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, “İnşaat ruhsatına aykırı imalatların varlığının giderilmesi için Aydın Belediyesi’ne süre verildi. Biz de bu süre içersinde tespit edilen aykırılıkları kaldırdık ve bu yapıları yıktık. Mesire Alanı’ndaki tesisi yeniden projelendirerek Aydın Anıtlar Kurulu’na sunduk” dedi.

KURUL 28 TEMMUZ’DA TOPLANACAK

Yeni projenin 28 Temmuz’daki Anıtlar Kurulu toplantısında gündeme alınıp, inceleneceğini dile getiren  Kaya, “Bölge koruma alanında bulunduğundan Anıtlar Kurulu da bu bölgede yapılacak yapılarla ilgili söz söyleme yetkisine sahip. Kurul bu ayın 28’inde yapacağı toplantısında projemizi gündeme alıp inceleyecek. Uygunluğuna karar verirse iskana bağlanmasında herhangi bir engel kalmayacak. Tesisin iskan ruhsatını verebilecek noktaya gelindiğinde Belediye tarafından ihale edilir. Bir işletmeci tarafından işletilir” diye konuştu.

“BU YAZ TESİSTEN İSTİFADE EDİLEMEDİ”

 “Aydın halkı bu yaz bu tesisten istifade edememiştir” diyen Kaya, Anıtlar Kurulu’nun projeyi onaylamasının ardından ihale süresinin en az üç haftayı bulabileceğine dikkat çekti. Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tesis 2006 yılında faaliyete geçmiş ve bu haliyle hizmetine devam etmiştir. Bu sene ise Aydın halkına verdiği hizmet Anıtlar Kurulu’nun tespit etmiş olduğu nedenlerle kesintiye uğramıştır. Bu sezon artık bitti. Anıtlar Kurulu’nun projeyi onaylamasından sonra ihaleye çıkılması en az üç hafta sürer. Bu yaz Aydın halkı bu tesisten maalesef istifade edememiştir.”