İçişleri Bakanlığı tarafından 15 ay önce görevinden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in evlerinde polis arama yaptı.

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Adana'da yürütülen operasyonda, bakanlıkça görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın da içinde bulunduğu 17 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Güneş, operasyonun yolsuzluk iddiasıyla yapıldığını belirtti.

Görevden alındıktan sonra hakkında bir çok dava açılan Aytaç Durak'ın Atatürk Caddesi Metro Sokağı'ndaki evinin önünde saat 07.00'den itibaren bir polis ekibi önlem aldı, ardından da bir ekip eve girdi. DHA muhabirinin telefonla görüştüğü Durak, "Gelip aramaya başladılar, ne aradıklarını bilmiyorum" dedi.

 

Aytaç Durak, bazı meclis üyelerinin rüşvet aldığı iddia edilen bir kaseti Belediye Meclisi toplanısında dinletmiş, bu kasette kendisinin de 20 yıllık siyaset arkadaşı Mustafa Tuncel suçlanmıştı. Mustafa Tuncel de Durak'a suçlamalarda bulunurken, İçişleri Bakanlığı 'soruşturmanın selameti' gerekçesiyle Aytaç Durak'ı görevden almıştı. Her ikisi de MHP'den seçilen Durak ve Tuncel, Devlet Bahçeli'nin isteği üzerine partiden istifa etmişti.

Bugüne kadar 80 dolayında müfettişin hakkında inceleme yaptığı Aytaç Durak hakkında bazı davalar açıldı, bazı müfettiş raporları da savcılığa intikal ettirildi. Son operasyonun hangi gelişmelerle ilgili olduğu ise henüz açıklanmadı. Aytaç Durak'a karşı suçlamalarda bulunan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel, sık sık Başkan Aytaç Durak'ı hapse göndereceğini dile getirmiş, "Benim de bir suç ortaklığım varsa birlikte gireriz" demişti.Aytaç Durak, Adana'da farklı partilerden olmak üzere 5 kez Belediye Başkanı seçilmişti.