Aydın Sanayi Odası(AYSO) Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Mustafa Birincioğlu"nu ziyaret etti. Ziyarete, AYSO Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu ile AYSO Meclis üyeleri katıldı.
AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çerçioğlu, yaptığı konuşmada Aydınlı bir hemşerimizin ADÜ Rektörlüğüne seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Prof Dr. Mustafa Birincioğlu" nu tebrik etti. Çerçioğlu, yeni dönemde üniversite–sanayi işbirliğinin her iki kurum açısından yapılacak ortak çalışmalar ile istenilen düzeye çıkarma hedeflediklerini açıkladı. Çerçioğlu,“Birlikte sonuca ve getireceği ekonomik faydaya odaklı gerçekleştireceğimiz projelerin ekonomiye kazandırmakla hem yerli sanayicimizin, hem üniversitemizin hem de ilimizin gelişmesi mümkün olacaktır” dedi.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birinioğlu yaptığı açıklamada, AYSO üyelerine ziyaret için teşekkürlerini etti. Birincioğlu, “Öncelikli olarak üç konuyu belirleyelim. Üniversitemizin donanımını veya hangi konuda etkin uzmana ihtiyaç varsa bu eksikliği üniversite kanalıyla temin ederek ekonomik anlamda sonuca odaklı projeleri gerçekleştirelim. Bunu yaparken diğer illerdeki örneğin Gaziantep deki çalışmaları örnek alabiliriz. Üniversitemiz yeni dönemde; Tarıma Dayalı Sanayi, Turizm, Enerji (jeotermal-güneş-rüzgar) ve Antik Kentler gibi dört konuya öncelik verecek. Bu konularda da her zaman birlikte çalışmaya hazırız” diye konuştu.