AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu Başkanlığında gerçekleşen toplantıya; AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, yönetim kurulu üyeleri, odaya kayıtlı üyeler ile Türkiye Noterler Birliği Kayıtlı Elektronik Posta (TNB KEP) Satış Destek Yöneticisi Barış Uzunhan ve Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın katıldı.

Göreve geçen yıl Mayıs ayında geldiklerini ifade ederek kendilerine bir takım hedefler koyduklarını ve bu hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini işaret eden AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “2013 Mayıs ayında odamız toplam üye sayısı 771 idi. Oda seçimlerimiz ardından her yıl 100 üye kaydetmeyi, dönemimiz sonunda bin üyeye ulaşmak ve ilimiz ihracatının 1 milyar dolara çıkması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2014 Mayıs ayı itibariyle toplam 873 üyemiz vardır. 2013 yılı ilimiz ihracatı TÜİK verilerine göre, 790 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. 2014 yılı ilk aylarında ilimiz ihracatındaki olumlu hava devam ettiği taktirde yıl sonunda 750 milyon doları zorlayacağımızı düşünüyorum. 2014 yılı ilk ayları itibariyle ithalatta yüzde 30’lara varan bir düşme seyri görülmektedir. Bu da Aydınlı ihracatçı sanayicilerimizin daha çok yerli hammaddeyi kullanmakta ve yerli hammaddeyi işlerken daha fazla AR-GE çalışması yaparak daha fazla yenilikçi üretimle katma değeri daha yüksek ürünleri ihraç ettiklerini göstermektedir” dedi.

“GERÇEKÇİ BÜTÇELER HAZIRLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Daha iyi hizmet verebilmek adına her yıl çıtayı yükselttiklerini kaydeden Şahin, “Odamızın üyelerimize daha iyi ve kaliteli bir hizmet verebilmesi için ISO 9001-2008 kalite belgesini aldık. 2014 yılı içinde de TOBB’a akretide oda belgesi almak için başvuracağız. 2014 bütçemizi 2013’e göre yüzde 20 artırarak 860 bin TL olarak belirledik. 2013 gider bütçesini aşmadan gelir bütçemiz yüzde 5 fazla vermiştir. Her sene olduğu gibi çıtayı biraz daha yükselterek gerçekçi bütçeler hazırlamaya çalışıyoruz. Üye sayımızdaki artış sebebi ile kapasite raporlarında geçen yıla göre yüzde 25, dış ticarette tasdiklediğimiz belgelerde yüzde 30, yılın ilk 5 ayı itibariyle üyelerimize verdiğimiz sicil sureti, yerli malı belgesi, imalatçı belgesi, ekspertiz raporu, fiili sarf belgesi gibi evraklarda ortalama yüzde 20 oranında atış yaşanmıştır. Bu da 2014 yılı sonunda bütçemize olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Ayrıca üyelerimizin ihracatını geliştirmek ve yurtdışı pazarlara açılmaları için daha önceden de belirttiğimiz UR-GE proje çalışmasını yürütüyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN ŞAHİN, SOMA MADEN FACİASI İLE İLGİLİ SUNUM YAPTI
Maden mühendisi olan ve maden konusundan yeterli bilgi ve birikime sahip olan AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin gündem maddelerinin ardından Soma’da yaşanan maden faciası ile ilgili olarak bilgiler verdi. Soma’da yaşanan maden faciasının nedenlerini ve yapılan hataları slayt eşliğinde anlatan Şahin, Türkiye’nin tarifi zor bir acı yaşadığını vurguladı.

AYSO’nun bu ay ki toplantısına konuk ve konuşmacı olarak katılan Türkiye Noterler Birliği Kayıtlı Elektronik Posta (TNB KEP) Satış Destek Yöneticisi Barış Uzunhan, Kayıtlı Elektronik Posta hakkında bilgiler vererek yaptığı sunumla Kayıtlı Elektronik Posta'nın günlük hayatta kullanılan diğer postalardan farkına değindi.

Bir diğer konuk ve konuşmacı olarak AYSO meclis toplantısına katılan Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Canlı Aydın İmamköy’ de faaliyete geçen demiryolu taşımacılığı istasyonu ve lojisistik hizmetleri hakkında bilgiler verdi.

Toplantı, sunumların ardından üyelerin sorduğu soruların cevaplanmasıyla son buldu.

ayso-bin-uyeyle-1-milyar-dolar-ihracat-hedefliyor1.jpg