Galatasaray'ın 1 numaralı gündem maddesi Arda Turan hakkında Başkan Ünal Aysal Lig TV'ye çok çarpıcı açıklamalar yaptı! Arda'nın ücretinde %50'ye varan artışa gittiklerini belirten Aysal, buna rağmen yıldız futbolcunun gitmeyi istediğini söyledi. Arda'nın mutsuzluk ya da para nedeniyle değil, Avrupa'da oynamak için gitmek istediğini belirten Ünal Aysal, "Bir karar almışsa bunun önünde duramayız. Bu iş bugün bitecek" dedi. 
 
'KALMASI İÇİN ÇOK KONUŞTUK' 
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Arda'nın Galatasaray'dan ayrılmak üzere olduğunun sinyallerini net biçimde verdi. Sözlerine Arda'nın takımda kalmasını istediğini belirterek giren Aysal, "Kalması için çok konuştuk, hala konuşuyoruz. Terim de Arda'nın kalmasını istiyor" dedi. 
 
Medyada "Arda para yüzünden gitmek istiyor" ve "Arda mutsuz olduğu için gitmek istiyor" şeklinde haberlerin yer aldığını hatırlatan Aysal, bu iddiaları reddetti. Arda'nın yıllık ücretinde %50'ye varan bir artışa gittiklerini belirten Galatasaray Başkanı ardından şu çarpıcı açıklamayı yaptı: 
 
"Ama tüm bunlara rağmen Arda gitmek istiyor. Sebebi mutsuzluk, para veya başka şey değil. Sadece yurtdışı tecrübesi yaşamak istediğini söylüyor. Eğer bir futbolcu bunu çok çok istiyorsa yapacak birşey yok. Bu isteğine saygı duymak lazım. Birgün Arda da tıpkı Hakan Şükür gibi Avrupa'ya gidip sonra Galatasaray'a dönebilir" 
 
Ünal Aysal, "Peki Arda gidişini 1 yıl erteleyemez mi?" şeklindeki soruya da açık yüreklilikle yanıt vererek, yıldız futbolcunun bu konudaki sabırsızlığını vurguladı. Arda'nın Avrupa'ya gitmeyi çok istediğini tekrarlayan Aysal, "Bir karar almışsa bunun önünde duramayız. Bu iş bugün bitecek" dedi.(ligtv)