Usta tiyatrocu Haluk Bilginer(58) ile 6 yıl önce evlendiği ünlü şarkıcı Aşkın Nur Yengi(42) ayrılık kararı aldı. Nazlı isimli 6 yaşında bir kız çocuğu sahibi olan çift, ayrılık kararı aldıklarını duyurdu. Çift yazılı açıklamalarında "Aldığımız ortak bir karar sonucunda özel hayatımızı ayırdık. Bu konuda, kızımızı da düşünerek röportaj talep edilmemesini ve hassas davranılmasını önemle rica ederiz" cümlelerine yer verdi. Bilginer, Yengi ile henüz Zuhal Olcay ile boşanmadan başrol oynadıkları "Cesur Kuşku" dizisinde aşk yaşamaya başlamış ancak evli olduğu için bu ilişkiyi uzun zaman gizlemişti. 2004'te 12 yıllık eşi Olcay'dan boşanan Bilginer'in Yengi ile ilişkisi 2005'te Ömerli'deki evinin balkonunda sabah kahvaltısı yaparken çekilen fotoğrafıyla belgelenmişti.

"Bu ilişkiyi 4 yıl bekledim"

Üzerinde bornozuyla objektiflere takıldığı fotoğrafı magazin gündemine bomba gibi düşünce "Ben bu ilişkiyi 4 yıl bekledim" dediği öğrenilen Yengi, 2006'da Bilginer'le nikah masasına oturmuştu. Kızları dünyaya geldikten sonra mutlulukları artan çiftin de şimdi yuvasının ihanet yüzünden çatırdadığı konuşuluyor. Kıskançlık üzerine psikolojik tedavi gördüğünü gizlemeyen ve röportajlarında "Kıskançlık bende baki, Haluk birine aşırı ilgi gösterdiyse, o da içimi acıttıysa, saklamam söylerim" açıklamasını yapan Yengi, ayrılık kararı sonra kızıyla Acarkent'teki evinde kalmaya başladı. Bilginer'in de geçen yıl satın aldıkları, Yengi'nin de dekorasyonuyla yakından ilgilendiği Ömerli'deki Kasaba Evleri'nde kaldığı öğrenildi.

Alasya: Haluk Bilginer ağabeyimdir

Bilginer'in Yengi ile ayrılığın nedeninin ihanet olduğu iddiası ortaya atıldı. Usta aktörün tiyatrosu Oyun Atölyesi'nde beraber oynadığı Evrim Alasya (32)ile yakınlaştığı öne sürüldü. Aşkın Nur Yengi ile de arkadaş olduğu bilinen Alasya, önceki hafta "Muhteşem Yüzyıl"da Nebahat Çehre'nin gençliğini canlandırmış ve müthiş benzerliğiyle şaşkınlık yaratmıştı. Haluk Bilginer'in eşinden ayrıldığını dün duyduğunu söyleyen Alasya, iddialar için "Böyle bir olayda adım geçtiğini duyduğum an ellerim titredi. Ben 4 yıldır Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam'ın görüntü yönetmeni Bülent Özer'le beraberim. Bu söylentiler benim ilişkimi de tehlikeye sokuyor. Haluk Bilginer ustamdır, ağabeyimdir, benim babam yaşındadır ve beni kızı gibi sever. 6 yıldır onun tiyatrosundayım. Aşkın hanımı da tanımıyorum. Kim böyle bir iddiayı ortaya atıyorsa ya da kimin böyle bir şüphesi varsa, ben burdayım. Böyle bir şey yaşasam çıkıp söylerim. Kaçak göçek yaşamam. Yarın Haluk Bilginer'le oyun için İngiltere'ye gidiyoruz. Turne öncesi keyfimiz kaçtı" dedi.