İftardan sonra çıktığı tepedeki uçurumun başında sahura kadar intihar edeceğini belirterek karanlıkta kendini uçurumdan sarkıtan şahsı, bir hafta önce boşandığı karısı ikna etti. Polisi zor anlar yaşatan şahıs ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Edinilen bilgiye göre, psikolojik tedavi gören ve sürekli intihar girişiminde bulunan Ş.O."yı dayanamayan hanımı G.O. mahkemeye başvurarak eşini boşamak için dava açtı. Bir süredir devam eden dava önceki gün sonuçlandı ve çift boşandı. Ayrılığı hazmedemeyen Ş.O. dün gece iftardan sonra ulaşılması çok güç olan Aytepe zirvesindeki yaklaşık 150 metre yüksekliğindeki uçurumun tepesine çıkarak buradan 155 polis hattını arayıp “Şu anda Aytepe uçurumunun başındayım. Karımı getirmezseniz kendimi aşağıya atacağım” diyerek olay yerin karısının getirilmesini istedi.
Yerini polislere güzelce tarif eden Ş.O. uzun uğraşlar sonucu polis ekipleri tarafından Aytepe"nin zirvesinde bulundu. Bu arada olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri istendi. Uçurumun kenarında bekleyen Ş.O."yu ikna etmek için uzun süre uğraşan polisler bir türlü başarılı olmadı. Kendisini boşayan eşi gelmezse intihar edeceğini belirten şahıstan eski eşinin ev adresini ve telefonunu ala polisler uçurumun başında Ş.O."yu bırakıp bu defa bayan G.O. ile görüşmeye başladı. Yollarının ayrıldığını ve artık kocasının kendisini ilgilendirmediğini belirten G.O. olay yerine gelmedi. Saatler süren ikna çabalarında çaresiz kalan polis ekipleri bu defa Aydın İl Sağlık Müdürlüğü"nü arayarak, ikna için uzman psikolog talebinde bulundu. Evinden alınan uzman psikolog da Aytepe zirvesine çıkarılarak intihar girişimi nedeniyle uçurumun başında bekleyen Ş.O. ile görüştürüldü. Ancak Ş.O. yine ikna olmayınca polis yeniden bayanın evine gidip G.O."yu ikna etti. Olay yerine kızıyla birlikte gelen G.O. polislerin ve itfaiye ekiplerinin yardımı ile uçurumun kenarında bekleyen eski eşinin yanına gidip ikna etti. İftardan sahura kadar devam ve görevlileri adeta sinir testinden geçiren intihar eylemi bu şekilde son buldu.