Dolandırıcılardan 37 yaşındaki G.Ç.’nin cezaevinden çıktıktan üç gün sonra girip dolandırdığı işyerine 20 gün sonra tekrar geldiği ve yine aynı yöntemle dolandırdığı ortaya çıktı. Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yakaladığı G.Ç. tutuklanırken, suç ortağı Ö.D. serbest kaldı.
            Olay, Cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Yağcılar Çarşısı içinde meydana geldi. ‘Tırnakçılık’ adı verilen yöntemle dolandırıcılık suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunan G.Ç. geçtiğimiz Ağustos ayında Balıkesir, İzmir, Manisa ve Aydın’da değişik işyerlerini dolandırdı. İzmir’de yakalanan ve Balıkesir’e teslim edilen G.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Aydın’da da 8 ayrı olaya karıştığı tespit edildi.
CEZAEVİNDEN ÇIKAR ÇIKMAZ YİNE BAŞLADI
            13 Ekim tarihine kadar Balıkesir cezaevinde kalan G.Ç. cezaevinden çıktıktan üç gün sonra Aydın’a gelerek, Yağcılar Çarşısı içinde bir çeyiz dükkanına girerek kasiyeri aynı yöntemle dolandırdı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntüsüyle Aydın Polisi tarafından aranan G.Ç., 16 Ekim tarihinde gerçekleştirdiği dolandırıcılık olayından yirmi gün sonra tekrar ortaya çıktı. Yanına arkadaşı Ö.D.’yi de alarak Aydın’a gelen G.Ç. daha önce girdiği işyerine girdi. Farklı bir kasiyerle karşılaşan G.Ç. yine ‘tırnakçılık’ yöntemiyle dolandırıcılık olayını gerçekleştirdi. Arife günü olması nedeniyle kalabalık olan çarşıda dikkat çekmeyeceğini düşünen G.Ç. ve arkadaşı Ö.D. kendilerine yeni kurbanlar ararken bölgede görevli Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından tanınarak yakalandı. Gözaltına alınan G.Ç. ve Ö.D. suçlarını itiraf etti. Aynı dükkana ikinci kez girdiğinin farkında olmayan G.Ç. ve Ö.D. emniyette tamamlanan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. G.Ç. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Ö.D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.