Geçen hafta geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Aydın İzcilerinden Yusuf Bali ve Volkan Yıldız dualarla anıldı. Duygusal anların da yaşandığı anma töreninde, hayatını kaybeden izciler için dualar edildi.
Sabah saatlerinde Adnan Menderes Stadyumu girişindeki İzci Evi’nde toplanan Aydınlı izciler ve geçen hafta hayatını kaybeden izcilerden Yusuf Bali ve kader arkadaşı Volkan Yıldız’ın yakınları Kur’an okuyup dua ettiler. Daha sonra Kemer Mezarlığı’na giden izciler hayatta iken birbirlerinden ayrılmayan ve ölürken de birlikte öldükleri için yan yana toprağa verilen Yusuf Bali, Volkan Yıldız ve Oğuz Düştegör’ün mezarı başında dua edip gençlerim mezarlarına çiçek bıraktılar.
Bir çok zorluğa göğüs germeye alışık olan izcilerin, arkadaşları Yusuf ve Volkan’ın ani ölümüne dayanamadığını belirten Aydın İzcilik İl Temsilcisi Murat Aydın, “Yusuf ile Volkan hayatta iken birbirlerine ‘kader arkadaşı’ diye hitap ederlerdi. Yaşam tarzlarının yanı sıra bir çok konuda kaderleri birbirine benziyordu. Hayatlarının sonlarında da aynı kaderi paylaştılar. 12 Şubat günü Aydın İzcileri için gerçekten acı bir gün oldu. 4 genç kardeşimizi aynı kazada elim bir şekilde kaybettik. Allah’tan kendilerine rahmet, geride kalanlara da sabır diliyoruz” diye konuştu.
Bilindiği gibi 12 şubat gecesi Yusuf Bali, Volkan Yıldız ve Oğuz Düştegör, askerden izine gelen arkadaşlarını eğlendirmek ve hasret gidermek amacıyla Kuşadası’na gezmeye giderken Germencik Otoban girişi yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybetmişlerdi. Asker olan Mustafa Sarı, köyü Kalfaköy’de askeri törenle toprağa verilirken, diğer üç arkadaşı ise Kemer Mezarlığı’nda yan yana toprağa verilmişti. 

20120220ay520208_02.jpg