Kazanın ardından en küçüğü 6 aylık, en büyüğü 12 yaşındaki 6 çocuğuyla baş başa kalan Aydın"ın Şeker Mahallesi"ndeki evinde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Yakınları, kızı ve eşini kaybeden, oğlu yaralanan Aydın"ı teselli etmeye çalışıyor.

Kaza anında elinden bir şey gelmediğini anlatan Aydın, şöyle konuştu: "Ben hangisine yanayım? Harun"a mı, Sinem"e mi, İbrahim"e mi yanayım? Ben oradaydım, aynı yerdeydim. Elimden bir şey gelmedi. Taşları kaldırmaya çalışıyorum ama kaldıramıyorum. Allahım. Bir adam geldi, taşı kaldırdı, o zaman kızım Sinem ortaya çıktı. Sinem gitmişti zaten. Geldiler benim evimde çocuğumu öldürdüler. Bir evladım da ölümle pençeleşiyor. Adamlar vardı, ben bilmiyorum kimin kullandığını ama kızları gözümle gördüm. Beyimin yanında yatıyordum, bebeğim ağladı, beşiğin yanına uzandım. Ben küçük çocuğumun da enkazda kaldığını sandım. Bir baktım ki eşimi ve çocuklarımı akrabalarım enkazdan çıkarmış. Ben mi dedim onlara gir evime çocuğumu ve eşimi öldür diye? Çocuklarım uykudaydı. Bir baktım ki taşlar üzerimize geliyor. Ben deprem oluyor sandım. Bilmiyordum ki evimize araba girmiş. Bir baktım ki bir kız başını tutmuş bağırıyordu. Zaten hastanede hepsini tanıdım."

KIZLARI HASTANEDE GÖRÜNCE POLİSE YAKALATTI-
Kazaya karışan kızları hastanede gördüğünü belirten Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaza yapan kızları hastanede tanıyınca polis onları gözaltına aldı.

Oğluma dikiş atıyorlardı, bir baktım ki o kızlar. Onlara dedim ki size lanet olsun, çocuğumun Azrail"i oldunuz. Onlar hastanedeki polislere "evde düştük ayağımızı incittik" demiş. Benim sayemde yakalandılar. İki kız kazada gözüme çarptı. Kaldırımdaki kızı hastanede gördüm. O anda polisler yakaladı." Neriman Aydın"ın kız kardeşi Çiğdem ise olay yerinde kazaya karışan bir erkek daha olduğunu öne sürerek, "Kaldırımda beraber oturduk. Ondan taşları kaldırmasını istedim ama yüzüme baktı. Yardım etmedi. Daha sonra da olay yerinden kaçmış. Kazaya karışan diğer iki kişinin de bulunmasını istiyoruz. Biz adalet istiyoruz" dedi.

Kazada hayatını kaybeden İbrahim Aydın"ın işsiz olduğu, bulduğu geçici işlerde çalıştığı kaydedildi. Ailenin yığma briket tuğladan yapılan ve kazada yıkılan iki odalı evlerinin duvarı ise perde çekilerek örtüldü. Ayrıca belediye ilgililerince evde inceleme yapıldı.

Diğer yandan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Harika H"nin üniversite öğrencisi olduğu ve kazaya karışan otomobilin başka bir kişi adına kiralandığı öğrenildi.

Adapazarı"nda ehliyetsiz ve alkollü Harika H"nin kullandığı otomobilin bir eve çarpması sonucu çöken duvarın altında kalan baba ve 9 yaşındaki kızı ölmüş, 3 yaşındaki oğlu yaralanmıştı.


Milliyet