Olayın, Konya'da bulunan Erdal Uğurlu'nun evdekilere telefonla ulaşamaması üzerine ortaya çıktığı öğrenildi.

Şehirlerarası otobüs şoförlüğü yaparken, 1993 yılında, kullandığı otobüsün muavini tarafından karısı ve 2 çocuğu öldürülen Erdal Uğurlu'nun başına yine benzeri bir olay geldi. İş için Konya'ya giden Erdal Uğurlu, dün gece 21.00 sıralarında telefonla, Gürpınar Emincan Sitesi 1/A Blok Kat 14 Numara 30'daki evini aradı.

Karısı Belgin Uğurlu (31) ve kızı Beste Uğurlu'nun (11) evde olmaları gerektiği halde telefona cevap veren olmadı. Uzun süre eşine ve kızına ulaşamayan Erdal Uğurlu şüphelenip apartman görevlisi ve bir komşusuna ulaşarak evi kontrol etmelerini istedi.

Apartman görevlisi ve komşusu da uzun süre uğraşmalarına rağmen kapıyı açtıramadı. Bunun üzerine söz konusu adrese çilingir çağırıldı. Çilingir vasıtasıyla kapı açılınca apartman görevlisi ve Uğurlu'nun komşusu korkunç manzayla karşı karşıya kaldı. Belgin Uğurlu ve kızı Beste'yi cansız bir halde yerde yatarken gören şahıslar polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri yaptıkları incelemenin ardından Beste'nin öldüğünü annesinin ise ağır yaralı olduğunu tespit etti.

Anne Belgin Uğurlu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis olay yerinde ve ceset üzerinde geniş çaplı incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda Beste'nin boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Cumhuriyet savcısının da olay mahallindeki araştırmalarının ardından çocuğun cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na götürüldü.

Polis, bina sakinlerinin, Uğurlu ailesinin akrabalarının ve apartman görevlisinin ifadesine başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polisin olayı aydınlatmasında, yaralı halde hastaneye kaldırılan Belgin Uğurlu'nun ifadelerinin önemli olacağı belirtildi.

Sabah