İstanbul’dan önceki gün arkadaşları ile birlikte Yeniçiftlik Beldesi’ne gelen ve iki ay sonra askere gideceği öğrenilen 19 yaşındaki Hidayet Yiğitoğlu dün serinlemek için denize girdi. Eğlenirken denizde açıldığının farkına varamayan Yiğitoğlu ‘imdat’ çığlıkları atarak denizde kayboldu. Çığlıkları duyarak denize girenler tarafından bir süre sonra çıkarılan Hidayet Yiğitoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Bu olaydan iki saat sonra yine İstanbul’dan Yeniçiftlik Beldesi'ne yeğenleri ile birlikte gelen 26 yaşındaki Fatih Kaçır ile aynı yaştaki akrabası Ömer Turan serinlemek için denize girdi. Bir süre yüzen Kaçır ile Turan, suda batarak boğuldu. Deniz kenarında oturan vatandaşların fark ettiği 26 yaşlarındaki Fatih Kaçır ile Ömer Turan kıyıya çıkarıldı. Denizden çıkarılan 3 kişinin cesetleri otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

18 SAAT SONRA DENİZDEN ÇIKARILDI
Denizin son kurbanı ise 18 yaşındaki Nurettin Aktaş oldu. Kız arkadaşı ile birlikte denize girmek için İstanbul Bağcılardan Yeniçiftlik Beldesi'ne gelen Aktaş, bir süre sahilde dolaştıktan sonra denize girdi. İsmi henüz belirlenemeyen kız arkadaşı ise deniz kenarında güneşlendi. Nurettin Aktaş’ın uzun süre denizden çıkmaması üzerine telaşlanan genç kız, erkek arkadaşının babası Recep Aktaş’ı aradı ve olanları anlattı. 

Oğlunun denizde kaybolduğunu öğrenen Aktaş ailesi hemen Yeniçiftlik Jandarma Komutanlığı’nı aradı ve oğlunun bulunmasını istedi. Daha sonra tatil beldesine gelen Recep Aktaş, sahil güvenlik ekiplerinin arama çalışmalarını yakından izledi. Gün boyunca arama yapan Sahil Güvenlik ekipleri ve dalgıçlar 18 yaşındaki Nurettin Aktaş’ın cesedini kaybolduktan 18 saat sonra denize girdiği yerden 300 metre açıkta buldu. Denizde bulunan Aktaş’ın cesedi bota yüklenerek kıyıya çıkartıldı. Oğlunun cansız bedenini gören baba Recep Aktaş “Nurettin’im yaktın beni canım oğlum, bunu neden yaptın, bırakın oğlumu göreceğim” diyerek feryat etti.

Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından denizden çıkartılan Aktaş’ın cesedi otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Jandarma olaylarla ilgili olarak başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.