Müzik sektöründeki satış krizi, mayıs sıkıntısına dönüştü. Sanatçılar tek gelir kapısı haline gelen yaz konserlerinden pay kapmak için albümlerini mayıs ayında ardarda çıkarmak için yarışa girdi.

Satışların durmasından ötürü uzun süre albümçıkartmayan şarkıcılar, mayıs ayına yığıldı.Mayıs ayında neredeyse tüm yılda çıkan albümsayısı kadar albüm, müzik marketlerin raflarında yerini alacak.Müzik sektöründe tek gelir kapısı haline gelen yaz konserlerinde pay kapma telaşına düşen sanatçılar, şarkılarını tanıtıp sıcağı sıcağına Anadolu"ya yayılıp konserlere koşmak için bu yöntemi seçtiler.

OTORİTELER ELEŞTİRİYOR
İbrahimTatlıses"ten Sibel Can"a, Mustafa Sandal"dan Kenan Doğulu ve Yalın"a kadar onlarca şarkıcı albümlerini bu ay içinde dinleyicileriyle buluşturacak. Bu yöntem yaz konserleri için avantaj yakalama fırsatı olsa da, çok sayıda albümün aynı anda piyasa çıkması şarkı tanıtımı açısından handikap olarak görülüyor. Bir ayda en fazla üç albümün patlama yapabileceğini belirten otoriteler ise şarkıcıların konser hırsıyla yaptıkları mayıs uygulamasını eleştiriyorlar. H2