Dünyayı bekleyen çevre felaketlerinin önüne geçmek, doğaya sahip çıkmak, ağaç dikmenin gerekliliği konusunda okullarda öğrencileri bilinçlendirmek için yılda iki kez olmak üzere mayıs ve eylül aylarında gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğine bir ENO okulu olan Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi de katıldı.
Dünyada ENO okulu olan 2 bin civarında okul tarafından aynı günde gerçekleştirilen ağaç dikimi Söke"de Hilmi Fırat Anadolu Lisesi bahçesinde yapıldı. Proje sorumlu öğretmeni Yavuz Uludağ; “Çevre sadece bizim için değil tüm dünyayı ilgilendiren önemli bir konu. ENO okullarının tüm dünyada aynı anda ağaç dikmeyi hedefleyen bu etkinlik dünyada çevre adına yapılan önemli bir etkinliktir. ENO okulları Mayıs ve Eylül aylarında gerçekleştirdikleri ağaç dikim faaliyetleri yanında kültür, sanat ve bilim fuarı ile de bir paylaşımın içinde yer almaktadır” dedi.
1999 yılında Finlandiyalı bir öğretmen olan Mika Vanhanen tarafından kurulan ENO organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen ağaç dikim etkinlikleri Birleşmiş Milletlerin çevre programı kapsamında başlattığı 1 milyar ağaç kampanyasına da ciddi bir katkı olarak gösteriliyor.