Gaziantep'te anne ile oğlu aynı gün, aynı hastanede kalp ameliyatı oldu.

Göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye gitmek üzereyken annesinin, "kendimi iyi hissetmiyorum, beni de götür" demesiyle, birlikte hastaneye giden, yapılan muayenede kalp damarlarında tıkanma tespit edilen 74 yaşındaki Hidayet Yekta ve oğlu Ahmet Yekta'nın (54) aynı gün kalp ameliyatı gerçekleştirildi.

Bir süredir nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetleri olan Ahmet Yekta, yaşadığı İslahiye ilçesinde hastaneye başvurdu. Burada yapılan muayenenin ardından ileri kalp tetkikleri için Medical Park Gaziantep Hastanesine gitmek üzere hazırlanırken, oğlunun durumuna üzülen anne Hidayet Yekta "kendimi iyi hissetmiyorum beni de götür" dedi.

Medical Park Gaziantep Hastanesi Kardiyoloji bölümünde yapılan anjiyo grafik incelemede, anne ve oğlunun koroner damarlarında yaygın tıkanıklıklar tespit edilince, konsey toplantısı ile iki hastaya da Koroner By-Pass ameliyatı yapılmasına karar verildi.

Hastalara sırayla operasyon yapılması önerilmesine rağmen, anne-oğul ısrarla aynı gün ameliyat olmak istedi. Anne ile oğlu arasındaki bu bağlılık, duygusal anların yaşanmasına neden olurken, bunun üzerine her iki hasta da aynı gün ameliyata alındı.

Başarılı geçen operasyonun ardından 2 gün yoğun bakımda, 3 gün de serviste takip edilen anne ile oğlu aynı gün de taburcu edildi.

Ameliyat olan anne oğul, kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını belirterek, operasyonu gerçekleştiren doktor Mustafa Bilge Erdoğan ve ekibine teşekkür etti.

Operasyon hakkında bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Bilge Erdoğan, koroner damar hastalığının ailesel ve genetik boyutuna dikkati çekerek, erken teşhisin önemine vurgu yaptı.

Erdoğan, ailesinde ve birinci derece akrabalarında kalp krizi öyküsü olanların ve 40 yaş üzeri kişilerin kardiyak check-up yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.