Bugün öğlen saatlerinde Aydın’da aynı anda 3 ayrı noktada meydana gelen yangınlar, söndürme ekiplerinin anında müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangınların kontrol altına olduğu belirtildi. 
Edinilen bilgiye göre bugün saat 15.00 sıralarında, Umurlu Emirdoğan Köyü yakınlarında ve Aydın Merkez’deki tarım arazilerinde ve Koçarlı Çavdar Köyü yakınlarında ise ormanlık alanda yangın meydana geldi. 
Tarım arazilerinde meydana gelen yangına belediye itfaiye ekipleri müdahale ederken, Çavdar Köyü’ndeki yangına Orman Yangını Söndürme ekipleri müdahale etti. Dağlık ve engebeli arazide yangına müdahale çalışmalarında güçlük yaşanırken, Muğla Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı hazır bekleyen yangın helikopterleri anında ormanlık alandaki yangına müdahale etti. 
Ekiplerin anında müdahalesi ile söndürme ekipleri Aydın’da zorlu bir sınav verdi. Başarılı çalışmaları ile göz dolduran söndürme ekipleri yılın ilk yangınında zorlu bir sınavı başarı ile tamamladılar. Yetkililer bölgede yangın açısından kritik günlerin başladığını ve herkesin yangınlara karşı duyarlı olmalarını istediler.