Aynaların büyüleyici gücü yadsınamaz. Banyomuzda fonksiyonel bir ürün olarak kullandığımız ayna, bir salonun duvarında odak noktası veya bir sanat eseri haline gelebilir. Eğer çok özel bir aynaya sahip olmak istiyorsanız bunu sipariş ederek yaptırabilirsiniz. Bu konuda aynacılardan yardım alabilirsiniz. Aynacıların bir çoğu hazır aynanın yanı sıra sipariş üzerine de ayna yapıyor. Odanızda çarpıcı bir etki yaratmak istiyorsanız aynanızın çerçevesi de büyük önem taşıyor. Klasik, modern, sofistike, zarif, sanatsal ya da eğlenceli ayna çerçeveleri arasından bir seçim yapabilirsiniz. Aynaların çerçevesinde kullanılan malzemeler de çeşitlilik gösteriyor. Ahşap, eskitme, metal, kristal, varak kaplama bu malzemelerden bir kaçı. Aynanız koyacağınız alana göre yuvarlak, oval, kare ya da dikdörtgen olabilir. Büyük bir boy aynasını yatak odası ve antrede kullanabilirsiniz. Makyaj aynaları ise yatak odası ve banyoda size yardımcı olacaktır. Küçük olan banyonuzun bir duvarını ayna kaplayarak bu alanı daha geniş gösterebilirsiniz. Salonunuzda gösterişli bir hava yaratmak istiyorsanız büyük ebatlarda özel çerçeveli aynalara yer verebilirsiniz. Ayrıca evinizin farklı yaşam alanlarında yuvarlak ya da kare ebatlı küçük bir çok aynayı bir araya getirerek farklı kompozisyonlar da oluşturabilirsiniz.


İpuçları 

- Küçüklü büyüklü aynaları tek bir duvarda kombinleyerek kullanın.

- Farklı şekil, farklı büyüklükte ancak aynı çerçeveye sahip aynaları duvarınızda yanyana getirerek odanızda farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. 

- Bir konsol ya da dresuar üzerine yerleştirdiğiniz aynanızın önüne vazo içinde çiçekler, mumlar ya da dekoratif aksesuarlar yerleştirin. Dekoratif duracaktır. 

- Şöminenizin üzerine yerleştireceğiniz bir ayna ile mekanda odak noktası yaratabilirsiniz. 

- Geometrik formlu aynalar mekana daha modern bir hava katar.

Dekoratif kullanım için 4 yol:
1. Aynalar odanızdaki ışığın parlaklığını artırabilir. Pencerenin karşısındaki duvarda stratejik bir noktaya yerleştireceğiniz bir ayna ile ışığı yansıtarak odanızın daha aydınlık olmasını sağlayabilirsiniz. Az ışıklı ya da penceresiz bir odada ise parlak ışık yayan bir aydınlatma elemanını aynanızın önüne yerleştirerek odanızda aydınlık bir ortam yaratabilirsiniz. Odanızda sanatsal bir ışık ve boyut yakalamak istiyorsanız bunu katlanabilen paravanınızın yüzeyini ayna paneller ile kaplayarak sağlayabilirsiniz. 
2. Aynalarınızı karşılıklı yerleştirebilir, böylece mekandaki derinlik algısını artırabilir ve görsel oyunlar elde edebilirsiniz.
3. Aynalar küçük bir odayı yanılsama yaratarak daha büyük gösterebilir. Odanızın görünen bir noktasına büyük bir ayna asarsanız yaptığı yansıma sayesinde odanızın daha büyük görünmesini sağlayabilirsiniz. Odanızın bir duvarını ayna ile kaplatarak bu etkiyi daha da artırabilirsiniz. 
4. Mekanda odak noktası yaratmanın en kolay yollarından biri de aynalardır. Sade mobilyalarla döşenmiş, düz ve açık renkte duvarlara sahip bir odada duvarınıza kristal ya da varak çerçeveli bir ayna asarsanız bura da bir odak noktası yaratabilirsiniz. Aynalar aracılığıyla mekanların atmosferini değiştirebilir; dramatik bir etki ya da zarif bir dokunuş yakalayabilirsiniz.

Maskelemek için de kullanın 
Aynaların aynı zamanda ekonomik bir maskeleme yöntemi olduğunu unutmayın. Duvarlarınızdaki gözle görünür leke, çatlak ya da kusurları pratik şekilde gizlemenin bir yolu da o noktaya güzel bir ayna asmaktır.

Her eve ondan şart!
Boy aynaları soyunma/giyinme ve yatak odaları ya da antreler için ideal. Ancak klasik formlu, ahşap çerçeveli, ayaklı bir modele, uygun bir kompozisyon içinde salonunuzda da yer verebilirsiniz.