AYDINPOST HABER-Aydın ve ilçelerinde faaliyet gösteren Aymendo'nun geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Samanyolu Şubesi Aydın Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından mühürlendi.

Aydın Belediyesi Zabıta Ekipleri şu anda Aydın Merkez'de yaklaşık 1 aydır faaliyet gösteren Samanyolu Şubesini mühürlenmesi için gerekli işlemleri yapıldı.

TOKALAŞMA ŞOKU HABERİ İÇİN TIKLAYIN!

Belediye Zabıtalarının şube önüne gelmesi sonrasında gazetecilere açıklama yapan Aymendo Genel Müdürü Abdülrahim Tikbaş, "Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 20 gün önce açtığımız bu şubemizi mühürlenmesi yönünde Belediye Zabıtasına talimat vermiştir. Bende olay üzerine kendileriyle görüştüm. Zabıta personeliyle hiçbir husümetimiz söz konusu değildir. Bu tavır Aydın Belediye Başkanı Çerçoğlu'nun şahsi husümetidir. Eğer kendisinde birazcık insanlık varsa, eğer kendini gerçekten Aydın'ın Belediye Başkanı görüyorsa bu tavrından vazgeçmelidir. Seçim döneminde verdiği sözleri tutmalı. Seçim öncesinde bir akrabamızın vefatı sonrası başsağlığı ziyaretine geldiğinde 'Hiç dert etmeyin, yanlız değilsiniz. Bir ablanız olarak her daim yanınızdayım' demişti. Bu sözleri unuttu sanıyorum" diye konuştu. 

Aydın Sanayi Odası Başkanı ve Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlun da eşi Ercan Çerçioğlu'na yüklenen Tikbaş " Kendisine buradan sesleniyorum. Aymendo hakkında öyle meyhane köşelerinden atıp tutma. Bir sıkıntı varsa işadamı gibi gel yüz yüze konuşalım" diye konuştu.

Aydın Belediye Başkanı Çerçioğlu'nun fevri çıkışlarda bulunduğunu iddia eden Tikbaş, "Vergi ödül töreninde yaptığı samimiyetsiz açıklamalr nedeniyle ve yaklaşık bir aydır şubelerimize  yapılan baskılar sonrasında demokratik tepkimi daha iyi dile getirmek adına törende elini sıkmadım. Yaptığım belki yanlış olabilir. Ama neler hissettiğimizi ve neler yaşadığımızı gelin birde bize sorun. Kürsüde Aydın'lı Sanayicinin yardımına koştuğunu, sorunlarını çözdüğünü ve her zaman emirlerinde olduğunu söyleyen Özlem Hanım. Bugün 212 kişiye ekmek veren Aymendo'nun Şubelerinden birini kapatmaya çalılmaktadır. Bu Şube kapanırsa 11 kişi işten çıkmak zorunda kalacak. Bu vicdanları sızlatmaz mı?" şeklinde konuştu.

Yargı yoluyla hakkını arayacağını açıklayan Abdülrahim Tikbaş, "Açılışa Aydın'ın değerli insanları katılmıştı. Karşılığı bu olmamlıyıdı. Şirket olarak şimdi 11 kişinin çıkışını vermek durumunda kalacağız. Eğer Özlem Hanımda annelik duygusu varsa insanların ekmekleriyle oynamanın ne demek olduğunu bilmesi lazım. Ekmek davası namus davasından daha kutsaldır. Mühürleme kararını durdurmak için yargıya başvurduk. Eğer mahkeme bana kapat derse kapatırım, aç derse de hizmetime devam ederim. Zaten Başkan Hanım yargı kararlarına uymuyor. Bunun adı görevi kötüye kullanmakır. Ben Hanım efendinin görevden alınmasını talep ediyorum. Onu hem Başbakan'a hem Kılıçdaroğlu'na hem Bahçeli'ye şikayet eden dilekçelerimi göndereceğim. Biz bu ekonomik kriz ortamında insanlara iş vermeye, büyümeye çalışıyoruz, fakat Hanımefendi Şubemizi kapatmaya çalışıyor" dedi.

Başkan Çerçioğlu'nu Allah'a havale ettiğini belirten Tikbaş, "Menderes Park'ın kira ödemesiyle ilgli Belediye ile mahkemeliğiz. 1986 yılından bu yana biz orayı işletiyoruz ve toplamda 600 bin TL lik yatırım yaptık. Kira bedeli düşük olabilir fakat Devletteesastır. Bir baksın bakalım Aymendo ne yapmış, Belediye ne yapmış? Kamuoyunu ve medyayı yanlış yönlendirmesin. Seçim beyannemesinde Aydınlı firmalara destek olacağını söyledi, şu anda ise kapatmaya çalışıyor. Kendisi benim siyasi rakibim değildir. Ben her partiye de eşit mesafedeyim. Başkan Hanım olayları kişiselleştiriyor. Bizim ona karışı hicbir hüsumetimiz söz konusu değil. Bana açılış öncesinde açılış ruhsatını veren belediye şimdi iş yerini mühürlemeye çalışıyor" diye konuştu

Başkan Çerçioğlu iddialara yanıt verdi
İddiaların asılsız olduğunu belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendilerinin sadece yasaları uyguladıklarını ifade ederek “Bahse konu işyerinde imara aykırılıklar vardı. Biz 15 gün süre verdik. Süre dolduğunda ekiplerimiz gidip yeniden denetlediler. Eksiklik giderilmemiş. Biz yasa ne diyorsa onu yaptık. Burası ayrıca gıda üzerine çalışan bir iş yeri tüpler var. Aynı durumda olan başka kişilere ait iş yerleri de vardı. Onlara da aynı şeyi uyguladık. Eksiklikleri tamamlayanlara ruhsat verdik. Tamamlamayanlara vermedik” diye konuştu.                        manset.jpg