AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz Özdemir- Toplantıya derneğin kurucusu emekli öğretmen Yurdagül Altınbaş, Dernek Başkanı Ayşe Kasarlıoğlu, ikinci başkan Mine Mükafat Münkat, ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 Yurdagül Altınbaş toplantıda yaşlı bakım evi projesini anlatan basın bildirisini okudu. Altınbaş bildiride şu ifadeleri kullandı:

"Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji  Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan'a toplum yararına olan bu projeyi tasarlayarak uygulama aşamasına getirmesinden dolayı teşekkür ediyoruz. 

Aydın'da yaşlı hizmetlerinde yeni açılımın adı olan AYMELEK, yeni yılda gerontolojik hizmet ağını yeni perspektiflerden sunmaya hazırlanıyor. AYMELEK'i Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan'da destekliyor.

Amacımız yaşlanma sürecine giren toplumumuzda yaşlıların yanında yer almak, onlara kaliteli bir yaşam sunmaktır. Söz verilip sonra yarım bırakılan işleri hiç sevmediğimiz ve Aydın'ı çok sevdiğimiz için AYMELEK'i kurduk. Bundan böyle Aydın bu isimle de kendinden çok söz ettirecek ve Türkiye geneline örnek olacak çalışmaların altına imzasını koyacaktır. Sayın Prof. Dr.  İsmail Tufan'a AYMELEK projemizi bilgi ve tecrübeleri ile desteklediği için ayrıca çok teşekkür ediyorum.

2012 yılı için büyük hedefleri olan AYMELEK hasta, engelli ve bakıma muhtaç yaşlıların sorunlarını çözmekle işe başlayacaktır.Acil problemlerin çözümüne ağırlık verecektir. Orta ve uzun vadeli planlarını ve stratejilerini de belirlemiş olan AYMELEK başka çalışmalarla karşılaştırılmayı istememektedir. AYMELEK yaşlı hizmetlerinde profesyonelleşme, uluslararası kalite standartlarına uygunluk, multiprofesyonel ve interdisipliner gerontolojik hizmetlerin hayata geçirilmesi, böylece yaşlı hizmetlerinde kalitenin, çeşitliliğin ve uygunluğun ölçüsü olmayı hedef olarak seçmiştir. Takip ettiği hedefleri ile benzeri tüm kuruluşlardan ayrılmaktadır. Kendisini rakip kabul ederek kendisiyle yarışan bir kuruluştur. Devamlı şekilde kendisini denetleyen ve geliştiren bir hizmet ağının adı olarak Türkiye'de adından söz ettirmek ve diğer kentlerde yürütülen yaşlı çalışmalarına yön gösterici, yani bir öncü olmayı istemektedir.

AYMELEK olarak özellikle Prof. Dr. İsmail Tufan hocamızın bize verdiği bilimsel destekle faaliywet vereceğimiz bu alanda atılan adımların ciddiyetinin altını çiziyoruz."