AYDINPSOST ÖZEL-Aydın"ın kanayan yarası Aykonut yapı kooperatifinin yönetim kurulu dün Belediye Başkanı İlhami Ortekin"i ziyarete gittiğinde kendilerini kovulduklarını iddia etti.
Kooperatif Başkanı Rahmi Çoban ve beraberindeki kooperatif üyelerinin randevuyla ziyaretine gittikleri Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in azarlamasıyla karşılaştıklarını ve bundan dolayı da tepkilerini dile getirdi.
Yaz mevsimi içinde Balıkköy sitesi önden geçe derenin ıslah edilmesini talep ettiklerini, Başkan Ortekin"in Ağustos sonunda tamam deyip yaptıracağını söylemesine rağmen halen daha yapılmamasını eleştirdiğini söyleyen Aykonut Başkanı Rahmi Çoban, “Kasım ayına gireceğiz halen daha bir faaliyet yok. Üyelerimiz de ısrarla bana bu konuda ne yapıldığının sorusunu soruyor. 5-10 kişi toplanıp gidelim o zaman dedim. Aradık, Sayın Ortekin istediğiniz zaman gelin dedi. Dünkü ziyarette de konuyu kendisine açtım” diye konuştu.
Üyelerle konuşunca başka bir sıkıntınız var mı diye soran Ortekin"e, “Balıkköy için DSİ ile belediyemizin anlaşması gerekli bu konuyu çözmemiz gerekiyor” dediğini söyleyen Çoban, derenin ıslahının önem arz ettiğini açıkladığını söyledi.
Başkanın kendisine “O, DSİ"nin yapacağı iş” demesi üzerine Çoban “Biliyorum da belediye de bu konuda yardımcı olsun istiyorum. Şok mağazalarının üst tarafını temzilediniz. Bunu da yapsanız ne olur ki” cevabını verdini açıkladı.
Kendisini azarlarcasına “Sana ne? Sen mi öğreteceksin bize işimizi? Geçmişte bir hata yapılmış şimdi beni sıkıştırıyorsunuz!” dediğini söyleyen Çoban geçmişe dönmenin kimseye getirisinin olmadığını Başkan Ortekin"e hatırlattığını söyledi. Bunun üzerine “Çık dışarı, sen mahkeme misin?” diye Ortekin"in kendisine bağırdığını söyleyen Aykonut Başkanı Rahmi Çoban, ben de üye arkadaşlarla birlikte dışarı çıktım yorumunda bulundu.
Şehri yöneten belediye başkanın bu davranışlarını kendilerini incittiğini ifade eden Çoban, “Başkanın bu davranışlarını doğru bulmadım doğrusu. Bizim sorunlarımızla ilgileneceğini söylediği halde bu şekilde yapması bizi kırmıştır. Ben ve Aykonut üyeleri sorunlarımıza sahip çıkılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Öte yandan konuyla ilgi olarak Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin"i arayan Aydınpost Haber servisi kendisine ulaşamadı.