Belediye Meclis toplantısı zabıt özetinin okunması ile başladı. Zabıt Özeti oybirliği ile kabul edildi. 2. Madde olan ‘Şehrimiz imar planına yapılan itirazlar ve plan tadilat tekliflerinin görüşülmesi’ hususunda AYKONUT konusu ele alındı. AYKONUT konusunda konuşan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AYKONUT konusunun yılan hikayesine döndüğünü ifade etti. AYKONUT konusunda ciddi sorunlar yaşadığını ve mağdurların bulunduğunu kaydeden Çerçioğlu, “Bu sorun vicdanları yaralayan bir sorun” dedi.
MHP’li Meclis üyesi Cavit Tığ Başkan Çerçioğlu’nun ardından söz alırken, konunun riskli bir konu aldığını kaydetti. Bu konuda yerel yönetimin dışında merkezi hükümete de görev düştüğünü ifade eden Tığ, “ Merkezi hükümetten siyasi destek almadan bu konunun çözülmesi zor” ifadesini kullandı.
Cavit Tığ’ın ardından konuşan AK Partili Meclis üyesi Mehmet Tuğcu’da Tığ’ın merkezi hükümetten kastının ne olduğunu anlayamadığını söyledi. Tuğcu, konunun hassas bir konu olduğunu belirterek hata yapmaları durumunda 31 meclis üyesinin yargılanabileceğini ifade etti.
BAŞKAN POLEMİK İSTEMEDİ
Meclis toplantısını yöneten Başkan Çerçioğlu ise polemik yaşanmasını istemedi. Araya giren Çerçioğlu, “Bu sorunun çözümü bu meclis. 31 meclis üyesi kararını verecektir. Bu konunun bedeli olursa, 31 meclis üyesi de çeker. Bu konuda karamsar olmayın diyerek” görüşülen konuyu oylamaya sundu.
Yapılan oylama sonucunda AYKONUT dosyası önümüzdeki ayki toplantıya ertelendi.
MİLLİ AYDIN BANKASI KONUSU
Gündemin dokuzuncu maddesinde ise tarihi Milli Aydın Bankası’nın binasının kamulaştırılmasını teminen 5 yıllık imar programına ilave edilmesi hususu ile ilgili Meclis İmar Komisyonu ve Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu raporları görüşüldü.
Mülkiyeti özel bir bankada bulunan Milli Aydın Bankası’nın tarihi binansın kamulaştırılmasıı konusunda CHP ve MHP’li üyeler olumlu şekilde oy kullandı. AK Partili dört üye konu hakkında red oyu verirken, AK Partili meclis üyesi Mehmet Tuğcu konu ile ilgili söz aldı. Tuğcu, Valiliğin bu konu için girişimlerde bulunduğu duyumlarını aldıklarını ifade ederken, “Bu konuyu Özel İdare ve Kültür Müdürlüğü yapsın” diye konuştu.
Gündemin dokuzuncu maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin diğer maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.