AYDINPOST ÖZEL

 

Aydın"ın kanayan yarası haline gelen Ay-Konut kooperatifinin Pazar günkü genel kurulunda sesler yükseldi.

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in katılmadığı genel kurul toplantısında, Ortekin"in adının anons edilmesiyle birlikte yuh seslerinin yükselmesi ortamı gerdi.

5 yılda tamamlanacağı sözü verilmesi rağmen 12 yıldır devam eden ve halen daha arsa sorununun çözülmediği Ay-Konut kooperatifinde, kooperatif üyeleri artık sabır taşlarının çatlamak üzere olduğuna işaret etti.

Yönetim kurulunun faaliyet raporunun ibra edilmediği genel kurulda, seçimlerde de söz verdiği halde gerekli çalışmaları yapmama nedeniyle Belediye Başkanı İlhami Ortekin"e de öfke sesleri yükselirken, üyelerin de kooperatif yönetimine güvenlerinin kalmadığı ayyuka çıktı.

Genel kurul salonunda dağıtılan ve altında Ay-Konut Zedeler Birliği imzası taşıyan bildiride ise, kooperatifin yıllık gelirinin takriban 2.5 trilyon olduğu, 4 yılda ise takriben 10 trilyona ulaştığı ve bu rakamlarla nelerin yapılabileceğinin altı çizilmesi de dikkat çekti.

 

ESKİ YÖNETİM EVRAKLARI VERMEDİ

Aykonut'ta tartışmalar bitmek bilmiyor. Yönetim ve denetim kuruluna ibra vermeyen üyeler, daha sonra yeni yönetimi oluşturdu. Fakat eski yönetim, yeni yöneticilere evrakları teslim etmediği gibi, bugün de kooperatif binasına almayınca işler iyice karıştı.

 

TARTIŞMA ÇIKTI

Binaya alınmayan yeni yönetim kurulu üyeleriyle eski yöneticiler arasında çıkan tartışmalar karakolda noktalandı. İfade veren yöneticiler ifadeleri alındıktan sonra dağıldı.