Hayatta kalan genç kızın el swabı (barut izi) temiz çıktı

Aile baskısından kaçarak Antalya"da birlikte yaşamaya başlayan iki kız intihara karar verdi. Z.A. başına ateş ederek yaşamına son verdikten sonra tabancayı alan E.D.B., namlusunun şişme yapması üzerine intiharı gerçekleştiremedi.

İSTANBULLU ve biyoloji öğretmenliği bölümü mezunu olan Z.A ile (24) Tokatlı olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi 22 yaşındaki E.D.B. internette tanışarak birlikte yaşamaya karar verdi. Bir ay önce İstanbul"da buluşan ve aralarında duygusal bir bağ olduğu ileri sürülen kızlar, Antalya"da birlikte yaşamaya karar verdi. Namık Kemal Bulvarı, Kutlu Apartmanı"nın 5"nci katındaki daireyi tutan kızlar, aile baskısının kendilerini rahat bırakmayacağını düşünerek intihar etmeye karar verdi.

Onsuz nasıl yaşarım

Ailelerine hitaben 4 sayfalık bir mektup bırakan ve özetle yaşam biçimlerine karşı çıkılacağı için intihar etmeye karar verdiklerini belirten ikili, önceki akşam saat 19.30 sıralarında salonda intihara kalkıştı. Trabzon el yapımı olan tabancayı eline alan Z.A. başına dayadıktan sonra tetiğe basarak yaşamına son verdi. Ardından tabancayı eline alan E.D.B., kendi başına dayadıktan sonra tetiğe basmak istedi, fakat silah ateş almadı. Namlusu şişen tabancanın ateş almaması üzerine sinir krizi geçiren E.D.B., 112"yi arayarak, “O yaptı, ben yapamadım. Ben onsuz nasıl yaşarım” dedi. Bunun üzerine eve gelen polis ekipleri, Z.A."nın cesediyle karşılaştı. Tokat"ta yaşayan ailesinin de kayıp başvurusunda bulunduğu E.D.B., polisteki ifadesinde, aralarında derin bir arkadaşlık ilişkisi bulunduğunu belirttiği Z.A. ile 50 gün önce Antalya"ya gelerek ev kiraladıklarını söyledi. Genç kız, ameliyatla erkek olmaya hazırlanan Z.A."nın ablasının gönderdiği 1500 lira ile geçimlerini sağladıklarını da belirtti. Paralarının bittiğini ve kirayı ödeyemeyeceklerini anladıklarını belirten E.D.B., “Bu işin böyle yürümeyeceğine inandık ve intihara karar verdik” dediği belirtildi.

Biz bu yola seçtik

Genç kızların ailelerine yönelik hazırladıkları 4 sayfalık veda mektubunda, “Biz bu yolu seçtik. Bir kaç gün mutlu yaşayıp ölmeye karar verdik. Sizlerden çok özür diliyoruz. Bugün bizim en mutlu günümüz olacak” diye yazdıkları öğrenildi. E.D.B."nin el swabının (barut izi) temiz çıktığı, bunun da cinayet şüphesini ortadan kaldırdığı öğrenildi.

Mermi dikilmesi

Tabancanın tutukluk yapması konusunda ise uzman polisler şöyle konuştu: “Bir kez ateş edildikten sonra boş kovan dışarı atılır ve şarjörde sırası gelen mermi, mermi yatağına gelir. Bu sırada mermi yatağında sorun olmuşsa, şarjörden yuvaya gelen mermi dik vaziyette kalır ve yuvaya oturmadığı için tabanca ateş almaz. Biz buna "mermi dikilmesi" diyoruz. Bu durum daha çok mermi yatağında sorun olması durumunda ortaya çıkar.”

"ARKAMDAN GEL" DEDİ

E.D.B. polisteki ifadesinde “Bu dünyada birlikte olamayacaktık. Bari öbür dünyada beraber olalım diye intihar kararı aldık. Ateş etmeden önce, "Ben gidiyorum, sen de hemen arkamdan gel. Beni orada bekletme"dedi. Ben de hemen senin yanına geleceğim dedim” diye konuştu.E.D.B., intihara teşvik suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. - vatan