CNBC-e'de yayınlanan Finans Cafe programına konuk olan Terim, yayın ihalesinde Digiturk'un yaptığı 321 milyon dolarlık teklifin Türk futbolunu çok daha ileriye götürebileceğini belirterek "Futbol adına çok güzel bir olay. Bütün kulüpler bu parayı en doğru şekilde en doğru yerlere harcamaalı. Bu rakama rağmen Avrupa'da 6. sıradayız. Ben, önümüzdeki yıllarda yapılacak ihalelerin daha da yükseleceğine inanıyorum. Çünkü futbol sınır tanımayan bir oyun. Digitürk'e ve diğer katılan kuruluşlara teşekkür etmek lazım. Böyle bir katkı kolay değildir. Kulüplerin ekonomik sıkıntıları ne kadar gidirilirse sportif başarı da o kadar artacaktır" dedi.

Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem'in yaptığı "Bu parayı çıkaramazsak Türk futbolu ölür, hiçbir kulüp kafasını kaldıramaz" sözüne de değinen tecrübeli çaıştırıcı, Özerdem'e katıldığını söyledi ve "Ertan bey bu konuda çok net konuşmuş. Demek istiyorki bunun alıcıları olmalı ki biz de daha ileriye taşıyabilelim. Baktığınız zaman bu kurumun Türk futbolunda 15 senelik bir geçmişi var. Görünen rakam bu ihaleyi alamaya yetecek kadar para. Bunun dışındaki masrafı hepimiz tahmin edebiliyoruz. Bunlara baktığımz zaman bu rakamın önemli bir kısmını çıkmazsa talep yok demektir. O zaman da bu sorumluluğu almanın anlamı yoktur. Yani Ertan bey 'Biz bu rakamı bir şekilde çıkarmalıyiz ki Türk futboluna daha çok hizmet edelim' demek istiyor" şeklinde konuştu.

Terim, ilerideki ihalelerde fiyatın daha yükseleceğine inandığını de sözlerine ekleyerek "Bu daha başlangıç" dedi.

FUTBOL KALİTESİ NASIL ARTAR?

Fatih Terim, futbol kalitesinin artması için statların fiziksel durumu çok önemli olduğunun altını çizerek "Avrupa'daki örnekler gözümüzün önündeyken bunları dikkate almak gerekir. 2006'daki Dünya Kupası'ndan önce Alman futbolu bu kadar ileride değildi. 2006'dan sonra büyük bir yükseliş içine girdiler. Bunda yeni yapılan ve restore edilen statların da büyük payı var." dedi.

Statlardaki küfür konusuna da değinen Terim "Küfür konusunda Ertan beye yüzde yüz katılıyorum. Çünkü futbol bir zevk, bir oyunu. Bunu da küfürlerden arındırmak gereklir. Bunun için hepimize düşen görevler vardır. Yeni şiddet yasasından sonra bu şekildeki olaylar azalacaktır. Marka o zaman markalaşır. Biz bir takım markaları şimdilik dışarıdan alıyoruz. İnşallah bundan sonra biz başka ülkere satan ülke oluruz" dedi.

"MAAŞLA İLGİLENMEK AYIP ÖTESİDİR"

Tecrübeli çalıştırıcı, Milli Takım'la ilgili yaşanan tartışmalar ile ilgili de net konuştu: "Tarafsızlığımı koruyarak tarafımı belli ettim. Futbol Federasyonu gibi büyük bir kurumun işlerine karışmam. Federasyonun seçeceği teknik adam saygı duymak lazım. Onlar en doğrusunu yapacaktır ama benim gönlüm yerliden yana. Maaş tartışmalarına gelirsek; Bir teknik adamın aldığı maaşla ilgilenmek ayıp değildir, ayıp ötesidir. Gelecek teknik adamın maaşına ben bakmam. Kimsenin ne aldığıyla ilgilenmem.

NE ZAMAN DÖNECEK?

Terim, futbolda yeniden ne zaman aktif görev yapacağı sorusuna ise "Ben sozon başı bir takım almak istediğimi daha önce de söylemiştim. Ama bu kimseyle görüşmüyorum anlamına gelmemeli. Yarın herşey olabilir. Bir çok kulüp var. Rota daha çok yurtdışına dönük. Ama hayatta ne olacağı belli olmaz. Bazı yazılanlar doğrudur ama şu anda birtakım unsuları değerlendiriyorum. Ekonomiyi veya takımı beğenmezsem gitmeyebilirim. Sezon başı gideceksem de bunlara dikkat ederim" şeklinde cevap verdi.

YORUMCULUK İÇİN TEKLİF GELDİ Mİ?

Milli Takım'dan ayrıldığı için mutlu olduğunu söyleyen Terim, geçtiğimiz gün Zico'nun görevine son veren Olympiakos'a gideceği iddilarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Fatih Terim, yeni dönemde Lig TV'den yorumcu olmak için herhangi bir teklif almadığını da sözlerine ekledi.

Fatih Terim, yayıncı kuruluşun kendisine yaptığı iddia edilen yorumculuk teklifiyle ilgili olarak ise “Yayıncı kuruluşun yöneticileri ile yemek yiyebilirim. Ancak bana gelen bir teklif yok. Böyle bir teklif gelirse zaten herkesle bunu paylaşırım. Şu an için yorumculuğa geçmeyi düşünmüyorum.. Böyle bir gidişatım da yok. Bu konulara pek sıcak bakmadığımı ifade etmiştim ama ne olur bilemiyorum. Bende yorumculuğun doğru durmayacağı inancını taşıyorum” diye konuştu./milliyet