İlçede birkaç gün önce 7 kovan arısının ayı tarafından telef edilmesinden sonra diğer kalan arılarını korumakta güçlük çektiğini söyleyen Hamza Çimen ilginç açıklamalarda bulundu. Geçimini arıcılıkla sağlayan Hamza Çimen arılarını telef eden ayıdan adliyeye giderek şikayetçi oldu. Hamza Çimen; “Benden başka diğer arkadaşlarımızın da arılarına ve kovanlarına zarar verdi.
 
Ayı geliyor gözümüzün önünde kovanlarıdaki arıları ve balları yiyor bir şey yapamıyoruz. Hakkımı aramak için Şavşat Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet dilekçesi verdim. Herhalde bir sahibimiz çıkacaktır. Ayı yüzünden köyleri terk ettik. Bu şehir merkezine kadarda gelmeye başladı. Bir ayıya resmen teslim olduk. Ben gider ormanda bu ayıyı rahatsız edersem haksızım.
 
Ama bu ayı evimizin önüne kadar gelip bize zarar veriyor. O zaman biz evimizden çıkalım ayı gelsin otursun. Ben bu yaşıma kadar hiçbir kimseyi şikayet etmek için adliyeye gitmedim. İlk olarak bir ayıyı şikayet ediyorum” diye konuştu.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan avukat Bedrettin Kalın ise “Elbette bu ayıların bir sahibi var. Milli Parklar sahiplik yaptığına göre bunun verdiği zararları da gideriyor olması lazım. Ama maalesef bu yönde karar hiç çıkmadı. Yaban hayatına da özen göstermek lazım ama vatandaşın mağduriyetinin de giderilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.